Szászfenesen a megmaradt zöldövezeteket is feláldozzák új tömbházak építéséért

Az már senki számára nem újdonság, hogy Szászfenesen kaotikusan zajlik az építkezés. De minden újabb ingatlanépítési projekttel mintha még jobban csökkene a tömbházak közötti távolság. A szászfenesi lakósok által beküldött fotón látszik, hogy újabb tömbházak fognak megjelenni két panelsor közötti keskeny zöldövezeti sávon.

A Florilor utca a legzsúfoltabb és a legkaotikusbban felépített ingatlanok utcája Szászfenesen. A nagy számú itt lakó személy miatt a zöldövezetek mennyiségének is nagyobbnak kellene lennie. A zöldövezetek egy része azonban már áldozatul esett az építkezéseknek, és úgy tűnik, a még meglevőkre is ez a sors vár.

A rendkívül magas kolozsvári ingatlanárak továbbra is arra kényszerítenek sokakat, hogy a szomszédos községekben, Szászfenesen, Apahidán, Kisbácsban, keressenek lakásokat.

A szászfenesiek a helyi önkormányzat szemére vetik, hogy nem biztosít zöldövezeteket és játszótereket. A helyi tanács tagjai futószalagon hagyják jóvá az újabb és újabb ingatlanprojekteket, anélkül, hogy zöldövezetek és játszóterek kialakítására helyet hagynának. Egyre jogosabban nevezik Szászfenest Kolozsvár hálószobájának,  mivel az ott lakók olyan sok időt töltenek a forgalmi dugókban, szintén az infrastruktúra hiánya miatt, hogy csak este érnek haza. Azonban a községben nagyon sok fiatal, gyermekes család lakik, akik számára a zöldövezet és a játszótér nem egy szeszély, hanem létszükséglet.

Az itteni lakásokért fizetett alacsonyabb árak nem indokolják a helyi hatóságok teljes érdektelenségét a megfelelő életkörülmények biztosítása terén. 

Add comment