Şulea hitelt vesz fel a szászfenesi déli körgyűrűre

Horia Şulea szászfenesi polgármester ismét a déli körgyűrű megépítését ígéri így választási évben a szászfenesieknek. Az első ígéret még 2016-ban hangzott  el, azaz szintén a helyhatósági választások előtt. Időközben elindították a munkálatokat, hogy a polgármester kijelentéseinek hitelt nyújtsanak, később azonban a munkatelepet felszámolták, a Diferit vállalattal kötött szerződést felbontották.

„Íme itt az új költségvetésünk, a 2020-as évre. 90,025 millió lejt tesz ki, amihez hozzáadódik egy 44,315 millió lejes hitel, amit a déli körgyűrű megépítésére veszünk fel (volt egy régi, ugyanerre a célra felvett hitel is, amelyből egyetlen lejt sem költöttünk el)” – üzente Şulea elöljáró.

Şulea 2016-ban is felvett egy 44 millió lejes kölcsönt, amelyről azt mondja, hogy nem költötte el. Nem is volt mirev elköltenie, ha a körgyűrű csak egy kampányprojekt volt.

A szászfenesiek a polgármester egész mandátuma alatt várták, hogy a munkálat, amelynek kifutási ideje hat hónap lett volna, megvalósuljon. A déli körgyűrű felszabadítaná a túlzsúfolt szászfenesi forgalmat.

Şulea éppen elveszítette a PNL politikai támogatását egy újabb mandátumra, a liberálisok jelöltje Bogdan Piuvariu jelenlegi alpolgármester lesz. Mindennek ellenére, Şulea jelöltetni akarja magát egy újabb, immár harmadik mandátumra, ezúttal függetlenként.

A déli körgyűrű munkálatai 2016-ban kezdődtek el, miután Horia Şulea polgármester bejelentette, hogy a Diferit kft. fogja megépíteni az új összekötő utat Kolozsvárral. Ez a cég tette a legolcsóbb, 28,4 millió lejes ajánlatot a közbeszerzési kiíráson, amelyre nyolc más cég jelentkezett. 

A Diferit később több pénzt kért a projektre. A munkálatokat felfüggesztették, miután az építő beperelte Szászfenes polgármesteri hivatalát

Add comment