Sofőrök, figyelem! A városháza egy kísérleti fekvőrendőrt vásárol 74 ezer euróért

Új, korszerűbb és sokkal drágább fekvőrendőrökkel szándékozik lecserélni a régieket a kolozsvári városháza. Egyelőre azonban csak egy ilyen kísérleti fekvőrendőrt vásárolna, amelyben beépített számítógépes program van. Ára 349.000 lej (megközelítőleg 74.000 euró). A városháza már meghirdette rá a közbeszerzési kiírást, ami azt jelenti, hogy a jövő év első felében már felszerelik az új fekvőrendőrt.

Hogyan is működik ez a fekvőrendőr: amennyiben a jármű a szabályos sebességgel közeledik feléje, a teteje a földfelszínhez tapad, de ha a jármű a megadottnál nagyobb sebességgel halad, a fekvőrendőr beépített szenzorja érzékeli a sebességet és a tető fennebb emelkedik.

A  fekvőrendőr működését többféleképpen lehet beállítani. A tenderfüzet értelmében a következő variációk vannak: folyamatos; órarend szerinti (például 30 km/órás sebesség hétköznapokon, iskola időben, és 50 km/óra a többi időszakban); szelektív (csak bizonyos kategóriájú járművek esetén lép működésbe a tető); nem aktív; az útigazgatás által a forgalmi rendőrség engedélyével megszabott program szerinti.

Amennyiben ez a mobil fekvőrendőr hatékonynak bizonyul, a városháza többet is rendelne majd belőle, hogy helyettesítse a jelenlegieket a város utcáin.

Ha a jótállási időszakban a fekvőrendőr szoftverénél megjelennek frissítések, a beszállítő ingyen aktiválja azokat.

A szerződést 6 hónapos futamidővel írják alá.

Add comment