Rareș Bogdan és Ludovic Orban urak, mikor hazudnak, és mikor mondanak igazat?

A román politikus mindig arra bazíroz, hogy a szavazónak általában rövid a memóriája. Nálunk a kaméleon-viselkedés mindig a legkedveltebb stratégiája volt a politikai vezetői szerepet vállalóknak, diskurzusukat folyton változtatták a körülményektől és érdekeiktől függően.

Figyelembe véve, hogy jelenleg Rareş Bogdan és Ludovic Orban jelentős személyiségei a pártnak, amely át fogja venni a kormányzást, és az utóbbi a kijelölt kormányfő, illik feltenni néhány kérdést, hogy bizonyos kijelentésüket tisztázzuk.

  • Rareș Bogdan úr 2016-ban, amikor a Realitatea TV sztárja volt, sokkoló javaslattal állt elő:

Sokkoló JAVASLATOT fogok tenni! Azt javaslom, hogy minden egyes minisztert TARTOZTASSANAK LE, akik 1990-től mostanig megfordultak a szállítási tárca élén! És miért? Az ORSZÁG GAZDASÁGÁNAK ALÁÁSÁSA miatt! (…) Románia nem számíthat a turizmusára a RENDKÍVÜL ROSSZ INFRASTRUKTÚRA MIATT!”

Eme kijelentés fényében felszólítom Rareș Bogdan urat, hogy feleljen a következő kérdésre:  

  • Rareș Bogdan úr, fenntartja-e továbbra is azon álláspontját, hogy Ludovic Orban kijelölt kormányfőnek börtönbe kellene kerülnie az ország gazdaságának az aláásása bűntettéért? És jelenlegi pozicíójából, kijelölt kormányfőként, egy sokkal nagyobb léptékben fogja majd aláásni az ország gazdaságát?

2006-ban Ludovic Orban úr, a PNL bukaresti szervezetének elnökeként a következőket nyilatkozta a Fehér megyei nőszervezet konferenciáján:

“Egy új hullámra van szükség, amely frissítést hozna a Nemzeti Liberális Pártba, és ez a hullám a fiatalok és a nők részéről érkezik. A PNL központi vezetőségében két hölgyünk volt: Mona Musca és Raluca Turcan. Mona kilépett, mert inkább Basescuval szemben akarta betartani ígéretét, nem pedig a választókkal szemben, mivel a választóknak azt ígérte, hogy jól fogja kormányozni Romániát. Raluca Turcannal maradtunk, ez van, mit csináljunk (…) Azt javasolom, hogy ne kövessék Raluca Turcan politikai karrierjének az útját (…) Nem kell megfordulniuk egyik főnök ágyában sem, ha fontos tisztségeket akarnak”.

Ludovic Orban úr, fenntartja-e eme kijelentéseit, figyelembe véve, hogy Raluca Turcan neve elég komolyan felmerült az oktatási tárca esetleges átvételével kapcsolatban?

Add comment