Politikai autodafé az USR-ben: Barna elveszítette a párt támogatását a hétvégén, pont a legfontosabb politikai küzdelem előtt

Az USR magas szintű politikai találkozót tartott a hét végén Temesváron, amiről azonban az országos sajtó nem nagyon írt. Az USR, a PNL-hez hasonlóan a bankszámláin tartja az Állandó Választási Hatóságtól (AEP) politikája népszerűsítésére kapott pénzt, és csak az online-ra költ, semmibe véve a tv-csatornák erejét. Ezért van gyenge támogatottsága az USR-nek vidéken, mivel úgy gondolják, hogy snassz elmenni falura és kezet rázni az egyszerű emberekkel, akiknek nincs McDonalds-uk és Starbucks-uk. Könnyebb csak a Facebookon osztani az észt. 

Ha láthattuk volna a tudósításokat a hét végi találkozón lezajlott vitákról és harcokról, rájöttünk volna, hogy mennyire hülyék az USR-sek. Megszervezni egy pártkongresszust egy hónappal az államelnöki választások kampánya előtt, tönkretéve megválasztott elnöködet, Dan Barnát, aki ugyanakkor az államfőjelölted is, és szétrobbantva az USR vezetésére javasolt csapatot, ez egyedülálló a romániai politika történelmében.

Januártól egészen májusig, az európai parlamenti választásokig Dan Barnának sikerült fontos dolgokat elérnie a pártért és a pártban, sikerült életbe léptetnie egy kvázi fegyelmet is. Azonban egy aktivista hisztériáktól teli pártot nem lehet fegyelmezni.

A Cioloşsal zajló tárgyalások kemények voltak, de mindig az USR javára dőltek el. Úgy tűnt, hogy az USR-nek sikerülni fog nem csupán a Cotroceni-palotába bejutni, de megnyerni a 2020-as helyhatósági és parlamenti választásokat is.

Május 26-a után azonban Dan Barna megmagyarázhatatlan módon a Facebook új Dragneája lett, akinek bejegyzéseit nem csupán a szekusok tömegmanipulációs eszközeit használók vitatták, hanem saját pártja is.

A hisztérikus Cosette Chichirău éles kritikái megmutatták, hogy ez a párt nem képes megérteni, mit jelent a politikai pragmatizmus, és korporatív dühvel gitteli ki vezetőit pont akkor, amikor azok közel állnak a megvalósításokhoz.

Az elmúlt három hónap során megtudtuk „a tiszták” pártjáról, hogy szeretik a közpénzeket, hogy a párt pénzét használják saját cégeikre, hogy szekusok, vagy trasszéisták gyerekeit nevezték ki különböző tisztségekbe, hogy a demokrácia jelen van minden Facebook-falon, de a pártban mégsincs lehetőség valódi vélemény nyilvánításra.

Megtudtuk, hogy az USR, bár fiatal párt, olyan veszélyes skizoid betegségei vannak, amelyek eltörpülnek a régi pártok megkövesedett betegségei mellett. Ahelyett, hogy kétségbeesetten dolgoznának az idei választási év legfőbb célkitűzése, a Cotroceni-palota, érdekében, ők elkezdtek ütéseket mérni Barna fejére.

Ez pedig nagyon lecsökkentette Barna esélyeit ebben a versenyben. Ennek következtében a finálé ez lesz: Iohannis-Dăncilă. És erről a fináléról még beszélni fogunk, mivel az elmúlt időszakban Viorica Dăncilă nagyon érdekesen játszik.  

Az a mód, ahogyan a hisztérikusok az USR-től bekeményítettek, hogy ne szavazzák meg a Barna által javasolt országos vezetőséget, bizonyítja, mennyire kretén az USR-s értelmiség. Regionális szövetségek az erdélyi USR-sek között? Szó sincs róla. Közös kampánystratégia, amely Barnát a második fordulóba vinné? Semmi ilyesmi. Még a kolozsvári szervezet is ellőtte a dolgokat azzal, hogy Emanuel Ungureanu képviselő helyett, aki lenyűgöző számú voksot kapott, a baljós Elek Leventét nevezte ki egy fontos pártfunkcióba, persze a szavazás nyújtotta legitimitás nélkül.

Miután a május 26-ai vokson jól szerepeltek, az USR-sek beleestek az önteltség hibájába, és sokkal gyorsabban csökken a támogatottságuk, mint gondoltam volna. Ha folytatja ezt a politikai autodafét, 2020. júniusáig ebből a pártból analízisnek való minta sem marad.

Már néhány hónappal ezelőtt fogadni mertem volna erre, hogy az USR kitöri a nyakát, mivel az lett volna a csúcs, ha ezek a szélsőséges, éretlen, hisztérikus hülyék kerülnek az ország vagy a városok élére. Erre még egy ezoterikus magyarázatom is van, tényleg hiszem azt, hogy a Jóisten ügyel arra, hogy Románia mindig talpra essen, és még a 12. órában is megmenti őt a diktátoroktól, zsarnok részegesektől és baljós fikuszoktól.

Add comment