A Moldovan hentesüzlet eredetigazoló dokumentumok nélküli húst bocsát árúba! „Hagyományos” húsfeldolgozás? A hús csak úgy ott áll a ládákba dobálva! A fogyasztóvédelem bírságot rótt ki

A fogyasztóvédelem felügyelői a pénteken elvégzett ellenőrzések során pont ott találtak rendellenességeket – nem dokumentált eredetű húst, illetve olyan csomagolt termékeket, amelyeken nem volt feltüntetve a súly -, ahol nem számítottak rá: a nagy hústermelőnél, a szamosszentmiklósi Moldovan mészárszéknél.

A cégtulajdonos, Cosmin Moldovan mindig a hagyományokat tisztelő hentesnek tartotta magát, úgy tűnik azonban, hogy a fogyasztóvédelem arra a sokkoló felimerésre jutott, hogy Moldovannak nem nagyon van a hús eredetét igazoló dokumentuma. És mire gondolunk ilyenkor? Arra, hogy a hústermékek nem is annyira „autentikusak”, amennyire Moldovan állítja, illetve még arra is, hogy itt egy nagyméretű adócsalás esete forog esetleg fenn. És felmerül az ebből természetszerűleg adódó kérdés: milyen mennyiségű, NEM DOKUMENTÁLT EREDETŰ húst adott el Cosmin Moldovan az elmúlt években?

A választ erre a kérdésre Ioan Oleleunál, a Kolozs Megyei Állategészségügyi Igazgatóság vezetőjénél lehet megtalálni, akinek, úgy tűnik, más intézmények végzik a dolgát az utóbbi időben. 

„Egy hús és hidegfelvágott termelőről, Moldovanról van szó. Az előre csomagolt termékeknél is találtunk szabálytalanságokat a nettó súlyt illetően. Nagy problémákat fedeztünk fel a raktárakban levő húsoknál, bizonyos mennyiség esetében hiányzott az eredetigazoló dokumentum. Egyes csomagolt termékeken – hamburgerhús, miccs és más termékek – pedig nem volt feltüntetve a termék súlya” – nyilatkozta Mircea Radu, a Kolozs megyei fogyasztóvédelem aligazgatója.

Add comment