Mire dobnak még ki pénzt Kolozsváron? A városháza 75 000 lejt dob ki az ablakon Antoniára, a vele kapcsolatos „kutatási és tematikus-elemzés tanulmányra”

Kolozsvár aranybányán ül, ha a költségvetésről van szó, de sajnálatos módon az igazgatása katasztrófa. Annak ellenére, hogy a városnak nagyok sok hiányossága van, a pénzt gyakorlatilag dobják ki az ablakon, mindenféle képtelenségre, mint egy manele-koncerten. Ugyanez a helyzet az ANTO –ciic (?!) projekttel is.

Hogy mi is valójában az ANTO –CIIC? A polgármesteri hivatal szerint a következő: „A döntési átláthatóság növelése és a lakosságával szembeni adminisztratív eljárásáok egyszerűsítése – ANTO – CIIC”. Vagyis, jó jeurópai alapokból csináljunk valamiket, amik érdekesen hangzanak, de senkinek még fogalma sincs, hogy miről van szó. Tehát, mit is akarnak pontosabban ezek az emberek?

„Olyan intézkedések gyakorlatba ültetését, amelyek elősegítik a már létező adminisztratív struktúrák alkalmazkodását, a lakosságot szolgáló eljárások optimalizálását a közigazgatási szolgáltatások online elérhetőségének biztosításával, illetve a polgári képzelőerő és innovációs központnak a felhasználását a társadalmi innovációs eljárások stratégiai tervezésében a döntési átláthatóság növelése és a város lakosságával szembeni adminisztratív eljárások egyszerűsítése érdekében.

A projekt specifikus célkitűzései:

  1. A polgári képzelőerő és innovációs központ (CIIC) fejlesztése és felhasználása a Kolozsvár lakosságát és az üzleti szférát is érintő döntéshozatali eljárások optimalizálása érdekében.
  2. A város lakosságának szánt szolgáltatások leegyszerűsítése egy digitális rendszer és egy virtuális tisztségviselő – ANTONIA – bevezetésével.
  3. Az önkormányzat köztisztviselőinek, illetve a politikai döntéshozatali tényezőknek a felkészítése a digitális eszközök és a virtuális köztisztviselő használatára.

Röviden tehát, ismét egy bla-bla annak érdekében, hogy Kolozsvár felkerüljön Európa térképére. Antonia akkor lesz „bevezetve”, amikor Boc metrója a Monostor fölött fog átrepülni. Még egy projekt, amelyet „majd megcsinálunk”, amely „tervbe van véve”.

Első lépésben a polgármesteri hivatalnak szüksége lesz néhány kutatási és tematikus-elemzés tanulmányra az ANTO – CIIC projekt felhasználhatóságát illetően. Ezek a tanulmányok természetesen nem ingyenesek; 75 000 lejt fognak kifizetni értük. És miután a tanulmányok elkészülnek, majd Antoniáért, Kolozsvár megmentőjéért fognak egy rakás pénzt kifizetni. 

Add comment