Minisztérium: Kolozsvárnak el kell fogadnia egy tervet a környezetszennyezés csökkentésére

Kolozsvár egyike azon 10 romániai városnak, amelynek tervet kell készítenie a környezetszennyezés csökkentésére, ha el akarja kerülni a kötelezettszegési eljárás elindítását.

A környezetvédelmi miniszter bejelentette, hogy tárgyalásba kezd mind a tíz város vezetőségével, hogy megoldásokat találjanak a levegő minőségének javítására.

„Az adatok elemzése nyomán tárgyalásokba kezdek a többi tíz város vezetőségével, amelyek kötelesek gyakorlatba ültetni a levegő minőségének javítására irányuló projekteket, fontos ugyanis a számunkra a nagyvárosokban élők egészsége. Nagyon szomorú lenne, ha az Európai Bizottság újabb romániai várások ellen indítana kötelezettszegési eljárást” – fejtette ki hétfőn Costel Alexe környezetvédelmi miniszter a Mediafax szerint.

Emil Boc polgármester a közelmúltban azt nyilatkozta, hogy a levegőszennyezést illetően Kolozsváron „nam annyira súlyos a helyzet”, mivel az a megengedett törvényes keretek között van. A környezetvédelmi miniszter kijelentései azonban bizonyítják, hogy a helyzet súlyosabb, mint amilyent a polgármester bevall és a városnak kötelessége lesz elfogadni egy tervet a környezetszennyezés csökkentésére. A környezetvédelmi aktivisták ezirányú kijelentései tehát közelebb állnak a valósághoz, mint a polgármester nyilatkozatai.

Add comment