Menesztések a Kolozs megyei prefektúráról...Rareş Bogdan bejelentése és a PNL megyei szervezetének tervei

Rareş Bogdan EP-képviselő, a PNL első alelnöke kijelentette, hogy a következő néhány napban minden prefektust és prefektus-helyettest leváltanak. Konkrtétan, a PNL le akarja váltani a szociáldemokraták embereit a megyéknél és minden politkai alapon történő kinevezést feltételező tisztségből a helyi közigazgatásban. Kolozs megyében a prefektus, Aurel Cherecheş, és az alprefektus, Alin Danci a PSD javaslatára kerültek tisztségeikbe. Rareş Bogdan kijelentése értelmében őket még a héten le fogják váltani.

Mi több, Marius Nicoară és Florin Stamatian parlamenti képviselők hétfő este, a Bukarest-Kolozsvár esti repülőjáratán állítólag arról beszéltek, hogy  Aurel Cherecheş „már összecsomagolt, és várja, hogy érkezzék a vonata”. Kiderül majd, mivel marad Adrian Dohotaru, aki megszavazta az Orban-kormány beiktatását, hiszen csak kellett valami üzletet kötnie Alin Tişevel, ha engedik, hogy a CMID-vel (integrált hulladékgazdálkodási központ – szerk. megj.) foglalkozzon. Figyelembe véve, hogy a prefektusi hivatalt elözönlik majd a liberálisok és a Dohotaru bizottságában is lesz szava a környezetvédelmi ügynökségnek és a környezetvédelmi őrségnek, amelyek még jobban hajlanak a PNL felé. Mit fog koordinálni Dohotaru? Egy bizottságot, amelynek tagja a kolozsvári polgármesteri hivatal, szintén PNL-s (apropó, miért nincs benne a bizottságban a megye minden polgármesteri hivatala, hiszen a CMID a mindenkié), a megyei tanács (PNL), illetve a környezetvédelmi ügynökség és őrség. Gondolják, hogy van esély arra, hogy ez a bizottság olyan intézkedéseket hozzon, amelyek ellentmondanak a PNL érdekeinek?

Az biztos: sem Alin Danci alprefektust, sem Aurel Cherecheş prefektust nem értesítették hivatalosan a Rareş Bogdan által beharangozott változásokról. Mindazonáltal, ha menesztik a két szociáldemokratát, Alin Danci visszatér a megyei tanácshoz, Aurel Cherecheş pedig a páncélcsehi polgármesterhez, aki nélkül, nem jutott volna prefektusi tisztséghez.

Cherecheş úr, egyúttal viszi magával a Kolozs megyei rendőrfelügyelőség megbízott vezető-helyettesét is (a páncélcsehi polgármester fiát, akit politikai úton hoztak át Szatmárnémetiből)?

Add comment