Megérkezett Liviu Alexa hivatalos kinevezése a PSD Kolozs megyei szervezetének élére! Feloszlott a megyei Állandó Bizottság. Remus Lăpuşant Vasile Sălăţioan váltja a megyei frakció élén

Viorica Dăncilă PSD-elnök és Mihai Fifor főtitkár csütörtökön felmentették tisztségéből Horia Nasrát az országos végrehajtó bizottság (CEXn) döntése nyomán. 

Ugyanaz a határozat kinevezi Liviu Alexát a PSD Kolozs megyei szervezetének élére, ugyanakkor elrendeli a megyei szervezet Állandó Bizottságának feloszlatását. Liviu Alexát bízta meg az országos vezetőség a szervezeti és a politikai tevékenység koordinálásával a megyei választásokig. Alexának kell javasolnia ugyanakkor az országos végrehajtó bizottság következő ülésén egy új ügyvezető megyei vezetőséget. 

A PSD Kolozs megyei elnökének első döntése az volt, hogy leváltotta Remus Lăpuşant, a szociáldemokrata frakció vezetőjét, helyére pedig Vasile Sălăţioan megyei tanácsost nevezte ki.  

„Azt követően hoztam meg ezt a döntést, hogy Remus Lăpuşan megyei tanácsos úr egy abszolút sokkoló nyilatkozatban megkérdőjelezte az országos végrehajtó bizottság döntését. Ezt a gesztust és eddig tevékenységét figyelembe véve javasolni fogom a CEXn következő ülésén Remus Lăpuşan pártból való kizárását. A csütörtöki nap folyamán Lăpuşan, nem tudom, kinek a nevében a statútumba ütköző találkozót próbált szervezni egy vendéglőben. Figyelmeztetek minden, a találkozón jelen levő polgármestert, vagy képviselőt, hogy őket is kizárjuk a pártból, ha ilyen jellegű találkozón vesznek részt. Lăpuşan karmai hamarosan el fognak tűnni a fiókszervezet nyakáról” – nyilatkozta Liviu Alexa, a PSD Kolozs megyei szervezetének új elnöke. 

Add comment