Lopáson ért rendőr. Iacob Raţ egyenruhában lopott egy kolozsvári üzletből

Bűnvádi eljárás indult egy, a kolozsvári 4-es őrsön dolgozó rendőr ellen minősített lopás miatt. Iacob Moise Raţ egyenruhában két sarokcsiszoló gépet (flex) lopott el egy kolozsvári boltból. A bolt tulajdonosa feljelentést tett, a rendőr kollégái pedig házkutatást végeztek a rendőrnél.

„Március 2-án egy kolozsvári üzlet tulajdonosa értesítette a rendőrséget, hogy február 28-án és 29-én egy férfi két sarokcsiszoló gépet lopott el az üzletből.  Mivel megállapítást nyert, hogy az illető személy, egy 45 éves férfi, rendőr, a rendőrség belső vizsgálatot is indított, és fegyelmi eljárás indult a férfi ellen” – nyilatkozták a Kolozs Megyei Rendőr-főfelügyelőség képviselői.

Vagyonnyilatkozata értelmében Iacob Moise Raţnak két háza van Kolozson és egy lakása Kolozsváron. Bár volt élettársa beperelte őt a gyermektartásdíj nem fizetése miatt, tavaly nyáron visszavonta keresetét.

A bűnvádi eljárással párhuzamosan fegyelmi eljárást is indított a rendőrség az ügyben, melynek nyomán a rendőr elveszítheti állását.

Add comment