LELEPLEZÉSEK. Hogyan akarta a CFR „megvásárolni” a Zilahi Armăturával játszott meccsét

A Zilahi Armătura egyik volt edzője elég súlyos dolgokat tárt fel abból az időből, amikor a Meszes alatti csapattal állt szerződésben. Leo Grozav 2003 és 2005 között edzette a zilahi csapatot.  A gsp.ro internetes újságnak adott interjúban arról vallott, hogy több alkalommal bundázásra kérték.

A Nagybánya, a Dinamo, a Ceahlăul volt játékosa a gsp-nek elmesélte, hogy a 2003-2004-es évad utolsó mérkőzésén, amikor a Zilahi Armătura a kolozsvári CFR-rel játszott, a klub vezetősége felszólította, hogy olyan játékosokat küldjön pályára, akik alig szerepeltek az évad addigi mérkőzésein. Ez volt az a meccs, amikor a CFR bejutott az első osztályba. A mérkőzés eredménye, amelyet 2004. május 12-én játszottak,  0-0 volt. Az ekkor szerzett ponttal a kolozsvári vasutasok bejutottak az első osztályba.

„A Zilah a kolozsvári CFR-rel játszott. Felkértek, hogy bizonyos játékosokat küldjek a pályára. Én mondtam nekik, hogy ezek a játékosok addig nem is játszottak, hogy fognak pont a CFR-rel játszani. Nem tudom, miért választották ki azokat a játékosokat. Az első edzői szerződésem volt és én megmondtam a vezetőségnek, hogy soha ne jöjjenek hozzám ilyen jellegű javaslatokkal. A mérkőzés eredménye 0-0 volt, azzal a ponttal a CFR bejutott az első osztályba” – nyilatkozta Leo Grozav a gsp.ro újságnak.

Abban az évadban a kolozsvári CFR belépett az első osztályba, a Zilahi Armătura pedig a 7. helyen végzett a bajnokságban.

Add comment