A koronavírus-járvány teljében a kolozsváriak kénytelenek elmenni a városházára, hogy parkolóhelyeiket kifizessék

Bár Boc polgármester egy sor intézkedést hozott, hogy az emberek ne menjenek ebben az időszakban adókat- és illetékeket fizetni a városháza pénztárablakaihoz, úgy tűnik, senki nem gondolt azokra, akiknek március végéig ki kell fizetniük parkolóhelyük bérletét. A ki nem fizetett parkolóhelyeket ugyanis újraosztja a városháza.

Az otthonülésre vonatkozó javaslat ellenére a kolozsváriak kénytelenek kimozdulni otthonról és elmenni a területi városházi kirendeltségekhez, hogy kifizethessék az általuk bérelt parkolóhelyet, mivel senki nem engedheti meg magának, hogy Kolozsváron anélkül maradjon.

Ezt a dolgot több kolozsvári lakos panaszolta fel, akiknek fizetniük kell, de félnek a koronavírus-fertőzéstől. Ők azt kérték az önkormányzattól, hogy hasonlóan más illetékekhez, on-line fizethessék ki ezt a bérleti díjat is.

„A parkolóhelyek éves bérleti díja esetében nincs meg az on-line fizetési lehetőség. A jelenlegi helyzetet figyelembe véve, nem lehetne kitolni a másrcius 31-ei határidőt? Vagy bocsássanak rendelkezésünkre egy bankszámla-számot, amelyre át tudjuk utalni a pénzt és egy e-mail címet, amelyre el tudjuk küldeni a bérlet meghosszabbításához szükséges iratokat” – kéri egy koloszvári lakos.

Boc azonnal összehívott egy ülést, amelyen megszavazzák a parkolóhelyek bérleti díjának kifizetésére megszabott határidő meghosszabbítását június 30-áig. Ez jó intézkedés, ha az információ eljut minden kolozsvárihoz. Mivel lesznek azonban olyan személyek, akik a biztonság kedvéért így is minél hamarabb ki akarják fizetni a bérleti díjat, a városháza találhatott volna egy olyan megoldást is az innováció eme fellegvárában, hogy a pénzt on-line lehessen kifizetni.

Add comment