A kolozsvári városi tanácsosok VÁLLALKOZÁSAI: temetkezési vállalkozásoktól szállodák és vendéglők működtetéséig – MÁSODIK RÉSZ

Kolozsvár 27 városi tanácsosa közül majdnem mindegyiknek van egy-egy kis, többé kevésbé jövedelmező vállalkozása. Többen közülük különböző egyesületek elnöki vagy alelnöki tisztségét is betöltik, ami törvényes útja a pénzforgatásnak. A vállalkozások között vannak temetkezési vállalkozások, árúszállító cégek, szállodák, vendéglők, építkezési cégek, kutatással foglalkozó cégek.

Egy héttel ezelőtt listáztuk a városi tanácsosok egy részének vállalkozásait. Most visszatérünk elemzésünk második részével.

16.Călin Găbudean a Global Work kft. tulajdonosa és adminisztrátora. A 2004-ben alapított, munkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég azonban már megszűnt.

17. Gergely Balázsnak nincs cége, csak a Kincses Kolozsvár Egyesület elnökeként és a Traditio Transylvanica Egyesület igazagatótanácsának tagjaként szerepel.

18.Florin Valentin Gliga több cégnél szerepel adminisztrátorként: Aiax Business Consult kft., Integrációs és Menedzsment Társaság kft., Intelligent Credit Office kft., Ico Gliga Expert kft. Gliga az Inter Egyesület alapítója és a Clujana Rt. vezérigazgatója. Gliga ugyanakkor Daniel Buda könyvelője is, azaz a Kolozs megyei PNL-s képviselő parlamenti irodájának a könyvelését végzi, és ezért a munkáért sem több, sem kevesebb mint 1000 eurót kap havonta.A helyi tanácsos ugyanakkor a PNL kolozsvári szervezetének is könyvel, de ezért a munkáért csupán évi 500 lejt inkasszolt.

Az Aiax Business Consult kft-nek Florin Valentin Gliga és Mircea Popescu a tulajdonosa, a cég tevékenységi területe üzleti és menedzsment tanácsadás. Az elmúlt öt évben nulla kereskedelmi forgalmat és profitot jelentett a cég.

Az Intelligent Credit Office céget 2007-ben alapították, Florin Gliga és Grigore Adrian Pop a tulajdonos, tevékenységi területként biztosítások és magánnyugdíjak szerepelnek. 2016-ban több mint 46.000 lejes kereskedelmi forgalmat és több mint 15.000 lejes veszteséget regisztráltak.

A kolozsvári városi tanácsosok VÁLLALKOZÁSAI: temetkezési vállalkozásoktól szállodák és vendéglők működtetéséig – ELSŐ RÉSZ

19.Marius Sorel Jurjának nincs cége, a vagyonnyilatkozatában a helyi tanácsosi fizetés szerepel egyetlen jövedelemként.

20.Radu Moisin a Bavaria Dekor cégnél társtulajdonos, a cég tevékenységi területe üzleti és menedzsment tanácsadás. Az elmúlt öt évben nulla kereskedelmi forgalmat jegyzett. A cég társtulajdonosa Rodica Moisin, az adminisztrátora pedig a pártkolléga és tanácsbeli kolléga, Radu Constantea. Radu Moisin szakmáját tekintve ügyvéd, és tagja a romániai ügyvédi kamarának.

21. Gabriela Moldovannak semmiféle vállalkozása sincs. Tagja a Romániai Pszichológusok Egyesületének és más szakmai egyesületeknek, illetve a Monarchia Visszaállítására Egyesület kolozsvári szervezetének.

22. Bashar Molhem a 2015-ben alapított szászfenesi Molhem Group tulajdonosa, amely kenyér- és pékárú gyártással foglalkozik. Tavaly több mint 1,4 millió lejes forgalmat és közel 84.000 lejes nettó nyereséget regisztrált.

23. Dan Morar a bonchidai Casa Confort kft. tulajdonosa és adminisztrátora, illetve társtulajdonosként van bejegyezve két céghez, amelyek azonban nem működnek: a Rizutti Morar Autohoz és az Agro Holdinghoz. A 2003-ban alapított Casa Confort növénytermesztéssel foglalkozik, tavaly 68.450 lejes forgalma és több mint 98.000 lejes profitja volt.

24. Adrian Mureşan négy cégnél társtulajdonos: Curățătorie Express, Madcom, Mavimex és Spălătoria Express. A Curățătorie Express céget 2000-ben alapították, Adrian Mureșan és Maricica Mureșan szerepelnek társtulajdonosokként. Tavaly 355.000 lejes üzleti forgalmat és 23.314 lejes nyereséget regisztráltak.

A 2003-ban alapított Madcom kiskereskedelmet folytat,  Adrian Mureşan szerepel tulajdonosként és adminisztrátorként, tavaly 126.836 lejes üzleti forgalmat és 44.457 lejes profitot jegyeztek.

A 2004-ben alapított Mavimexnek Adrian Mureșan és Vasile Adrian Ceclan a tulajdonosa és az adminisztrátora, tevékenységi területe pedig a ruhaneművel való kereskedelem. Tavaly az üzleti forgalom meghaladta a 293.000 lejt, a profit pedig 170.578 lejre rúgott.

25. Kinizsi Zoltán a legújabb városi tanácsos, aki Horváth Anna helyét vette át idén májusban. Kinizsi a 2008-ban alapított Panzer Distribution cég tulajdonosa és adminisztrátora, 2018-ban nulla üzleti forgalmat és profitot regisztrált.

A városi tanácsnak két tagja van még, Dan Tarcea és Oláh Emese alpolgármesterek, akiknek a helyzetével egy külön cikkben fogunk foglalkozni.

Add comment