Kolozsvár a legkeresettebb turisztikai célpont Romániában

Idén ősszel Kolozsvár a legkeresettebb turisztikai célpont Romániában. A Szamos menti városban egy éjszakai szállás átlagára 42 euró.

Az ország nagyvárosai (Kolozsvár és Bukarest) állnak ebből a szempontból az élen, valószínűleg a nemzetközi repülőtér jelenléte is sokat segít esetükben. A momondo.ro honlap elemzése értelmében az őszi hónapokban a szintén nagyon felkapott Tusnádfürdő a legdrágább, ami az egy éjszakai szállás árát illeti a 3 csillagos szállodákban: itt az átlagár 60 euró. A listát Félix-fürdő egészíti ki, ahol 42 euró az átlagár, illetve Iaşi, amelyet szintén sok turista keres fel.

Tehát Kolozsvár a leglátogatottabb város, majd Bukarest következik, ahol az egy éjszakai szállás átlagára 40 euró, majd Tusnádfürdő és Félix-fürdő. Ezeket követik Nagyszeben, Brassó, Mamaia, Olăneşti-fürdő és Predeal.

A turisták érdekődést mutatnak a történelmi városok, a helyi hagyományos ételek iránt és szívesen barátkoznak a helyiekkel. Ugyanakkor a kulturális és a sportrendezvények is sok látogatót vonzanak, ezekből pedig rengeteg van ősszel.

Add comment