A Kolozs megyei USR Barna lemondását követeli: „A jelenlegi vezetőség bebizonyította hozzá nem értését”

Cătălin Sălăjean, az USR Kolozs megyei szervezetének jelenlegi vezetője Dan Barna lemondását kéri. Kérését főleg azzal indokolja, hogy kizárták a pártból Olimpia Ardeleanut, illetve azzal, hogy a fiókszervezet úgy véli, Barna árt a párt imázsát.

Íme, Sălăjean Dan Barnához címzett levele az Epoch Times szerint:

„Dan Barna USR-elnöknek,

Az USR Kolozs megyei szervezete megállapította, hogy Olimpia Ardeleanu ügyét az elejétől mostanáig úgy kezelték, hogy ezzel ártottak a párt imázsának. Úgy gondoljuk, hogy az elnökségével vezetett Országos Tanács kizárásról született döntése egyáltalán nem aránylik az elkövetett tettek súlyosságához, főként, ha figyelembe vesszük az enyhítő körülményeket, éspedig, hogy Olimpia Ardeleanu tulajdonképpen az integritás betartására figyelmeztetett.  

Abból, ahogyan a döntést az USR-n belül és a nyilvánosság előtt bemutatták, kiviláglik számunkra, hogy sem önt, sem a párt vezetését ellátó csapatot nem érdekli az, hogy a párton belüli konfliktusokat megoldják. A Kolozs megyei szervezet vezetőségének szemszögéből a párt jelenlegi vezetése képtelen begyógyítani a párt sebeit, és harcolni akar a belső ellenfelekkel. Az ebből származó imázs-károsodás miatt az USR Kolozs megyei szervezetének vezetősége a lemondását kéri, Dan Barna elnök úr.

Dan Barna úr, kérjük, engedje meg a pártnak, hogy helyrejöjjön, hogy meggyógyuljon. Lépjen egyet hátra most, amikor még meg lehetne menteni az USR imázsát, még a helyhatósági választások előtt. Az ön lemondásával újrakezdhetné tevékenységét az ön által vezezett Országos Tanács is, mivel jelenlegi mandátuma átvétele óta működésképtelennek bizonyult, egyetlen egy politikai döntést sem tudott hozni az USR tevékenysége érdekében” – írja a levélben Cătălin Sălăjean, az USR Kolozs megyei szervezetének elnöke.

Add comment