Kezdő vagy a fogadásokban? A Bang Bang segít! Mit szólnál egy plusz jövedelemhez nagyobb erőfeszítések nélkül?

Minden történet ugyanúgy kezdődik. Costelnek volt egy jó munkahelye, de egy napon rájött, hogy ennél többre van szüksége, és úgy döntött, változtat az életén. Elment egy tanfolyamra, egy szekér pénzt beruházott az álma megvalósításába, és most úszik a nyereségben. A szó szoros értelmében. 

Vagy: Gigel alig tudta kihúzni egyik hónapról a másikra. Már nem tudta, hogyan tegye túl magát az anyagi nehézségeken. Szeretett kocsikat javítani, de azt is tudta, hogy ha műhelyt nyit magának, sok dolga lesz. De nem adta fel. Küzdött, megvalósította álmát, és most a legfelkapottabb műhely a városban az övé. 

„Sok munkával és kitartással neked is sikerül. Csak akarnod kell és ezt, meg azt tenni.”

Ahol az „ezt meg azt” egy szolgáltatást jelent, amelyet egy cég ajánl fel neked.

Röviden, tehát azokról a csalimesékről van szó, amelyeket az interneten etetnek be azokkal, akik többet akarnak az élettől. És sokan vannak ilyenek. Ha most körbenézel, találsz legalább egy ismerőst, aki mást akar az életétől. De miért is kerülgetjük itt a dolgokat? Te is ebbe a kategóriába tartozol, másként nem lennék itt, nem olvasnád ezt. Így az emberek spekulálnak, megpróbálják eladni neked a siker különféle teóriáját, te pedig fizetsz, mert azt reméled, hogy jobb lesz, de a végén megállapítod, hogy 1000 emberként kell dolgozz, hogy eljuss addig a pontig, amit magad elé tűztél.

Milyen is lenne, ha lenne több pénzed anélkül, hogy a kis ujjadat is mozdítanád? Jó, ne túlozzunk azért. Fel kell emelned az egyik ujjad. De csak azért, hogy lenyomj valami billentyűket. A többi kilenc ujjad bármi másra fel tudod használni.

Az éhes bankszámlák megtakarított pénzre vágynak

Jelenleg minden egyes hónap végén teljesen üresek a bankszámláid, éhesen várakoznak a következő fizetésre. Minden hónap elején felveszed a fizetésed, kifizeted, amit kell, élsz belőle, költesz összevissza, majd kezded az egészet elölről.

A jövő perspektívája még messze van. Nem is mersz arra gondolni, hogy egy napon, amikor a számláid továbbra is üresek, munka nélkül maradsz.

És akkor mit csinálsz? Kompromisszumot kötsz, elvállalod az első kínálkozó állást, és kezded az egészet elölről. Ez így van. Mindannyian jól érezzül magunkat a jó kis langyos munkahelyünkön, kevesen tanultuk csak meg, hogyan kezeljük jól a pénzünket, és még kevesebben akarunk napról napra többet magunktól. A rutinból kivezető első lépés a megtakarítási számla és a fialó számla.

A számolás egyszerű: a fizetés 50%-a rámegy a mindennapok fedezésére, 25% megy a megtakarítási számlára, 20% a fialó számára, 5% pedig sörre és szórakozásra. Ez lenne tehát az alapszabály. A fizetéstől függően csökkentheted, vagy növelheted a százalékokat annak édekében, hogy ne juss az éhhalál szélére. A megtakarítási számlán gyűlő összeggel bebiztosítod magadat arra az időszakra, amikor úgy döntesz például, hogy a magad lábára állsz, vagy pedig hirtelen állás nélkül maradsz. De mi van a fialó számlával? Ezt arra használod, hogy a pénzed fialjon. Azért, mert nem lesz elég a fizetésednek csupán 50%-a a havi költségekre.

Szükséged van egy plusz jövedelemre, amelyet egyszerűen megkapsz, minden nagyobb fejfájás nélkül és a hónap végén ki tudod fizetni a lakbért is, a számlákat is és minden egyebet. Jó, jó, de hogy teszed oda a pénzed fialni?

Légy okos a Bang Bang fogadásokkal!

Ha most csak úgy odavetnénk eléd a „sportfogadás” szót, valószínűleg fej nélkül rohannál el. Azért, mert számodra a tisztességgel és munkával megkeresett pénznek nagyobb értéke van, mint az „égből pottyantnak”. Gratulálunk! Mi is így gondoljuk! Azt is gondoljuk azonban, hogy végül is a pénz, az pénz. A 8 órás irodai munkával megkeresett 100 lej, vagy a 90 perc plusz hosszabbítások alatt megkeresett 100 lej értéke ugyanaz. Vagy úgy gondolod, hogy amíg te sörözül valahol, vagy épp filmet nézel és eközben a pénzed egy portálon szaporodik, az nem tisztességes pénzkereset? De igen, tiszteséges kereset, mert te jól tippeltél. Nem loptad azt a pénzt. Biztos voltál valamiben, és esélyt adtál rá. Ez pont olyan, mint a tőzsde, vagy a befektetési alapok. Csak a szabályok egyszerűbbek a sportfogadásoknál.

A szerencsejátékos sportfogadók

Jó, jó, de ott van a szomszéd a negyedikől, aki kénytelen volt eladni a lakását miután elveszítette pénzét szerencsejátékon és adósa lett az uzsorásoknak? Te nem akarsz oda jutni. Mi sem akarjuk ezt. Éppen ezért a sportfogadás nem szerencsejáték. A bölcs fogadások körébe esnek, minimális veszteséget és maximális nyereséget jelentenek. Ezt természetesen akkor, ha betartod a szabályokat. Ha nem tudod, inkább játssz a szerencsejátékokon. Olyan is van: szerencsejátékos sportfogadó. Ő az a havered, akinek kedvenc csapata a Steua, szívvel-lélekkel drukkol a meccseken, fogad rá. Mindig rá fogad, akkor is, amikor a csapat épp nehéz helyzetben van és borítékolható, hogy nem fog nyerni. Ő azonban szenvedélyből fogad a csapatára, és reménykedik, hogy hátha mégis csoda történik. Így logikus, hogy te is arra gondolsz, ez az egész a szerencsén múlik. Sajnálod a barátodat. Nem a te hibád azonban, hogy a havered rosszul fogad, és így soha nem lesz esélye a nyereségre.

Ez az első szabály az okosan játszott sportfogadásoknál. Ne érzelemből fogadj. A következő szabály pedig az, hogy nagyon jól ismerd a gépezetet. Egy újonc (newbie) számára négy dolog a fontos.

A fogadások és a potenciális eredmények szókincse

Az egyéni vagy csapatsport merkőzéseken háromféle eredmény létezik. A házigazdák nyernek (ezt 1-essel jelölik), döntetlen (ezt x-szel jelölik), vagy a vendégcsapat nyer (ezt 2-sel jelölik). Ez azt jelenti, hogy 33%-os esélyed  van „eltalálni” az eredményt a meccs vége előtt. Ez a fajta fogadás áll a sportfogadások alapján, de nem ez a legelterjedtebb. Azért, mert a profik rájöttek, hogy másfajta fogadások is vannak, melyeken nagyobb a nyerési esély. Az egyik ilyen a gól-fogadás. Ha GG –t (Goal-Goal) fogadsz, azt jelenti, hogy mindkét csapatnak kell gólt adnia. Ha 2+-t fogadsz, azt jelenti, arra fogadtál, hogy a mérkőzés alatt kettőnél több gólt fognak belőni. És így tovább. Ezek a legelterjedtebb fogadási típusok, mert nem kell azon törd a fejed, hogy ki fog nyerni. Ott vannak még azok a fogadások, amelyeken arra játszol például, hogy mindkét fél legalább egy gólt lő, vagy a házigazdák legalább egy gólt lőnek. De ez is többesélyes dolog. Miért kockáztatnál, ha fogadhatsz a 2+-re például és sokkal nagyobb esélyed van a nyerésre?

Vannak még egyszerű fogadások, ami azt jelenti, hogy egyetlen mérkőzésre és egyetlen kritériumra fogadsz, vagy egyszerű fogadások kombinációja, vagy az összesített fogadások, ahol több meccsre fogadsz.

Az egyszerű kombinált fogadásra példa (a legelőnyösebb fogadási típus): 

Steaua-Dinamo: 1x (vagyis arra fogadsz, hogy vagy a Steaua nyer, vagy döntetlen lesz)

Egy kombinált fogadás, két meccsre:

Steaua - Dinamo: 1x

FC Voluntari – Viitorul: GG (mindkét csapat szerez gólt)             

Fontos azonban, függetlenül attól, hogy kezdő vagy, vagy már profi, hogy egy kombinált fogadásban legtöbb két csapatra fogadj. Miért? Azért, mert minél több meccs szerepel a fogadási íven, annál nagyobb az esélye, hogy elveszítsd a feltett pénzt. A fenti példánál maradva: hiába győz a Steaua, ha a második meccsen nem lőnek gólt. Úgy is járhatsz, hogy öt meccsnél jól tippeltél, a hatodiknál azonban nem, és akkor elveszítetted a pénzt. A legeslegjobb megoldás az, hogy minden nap tegyél egy-egy szimpla fogadást, minden bonyolítás nélkül.

A kvóta lehet csali, vagy lehet garantált nyereség

A kvóta a nyeremény, amelyet a fogadóiroda ajánl neked, és amellyel a feltett pénzed megszorzódik. Például, ha a kvóta 1,5, te pedig feltettél 100 lejt és nyertél, a nyereséged 50 lej lesz (1,5*100=150-100=50). Ha több meccsre fogadsz ugyanazon a szelvényen, a kvóták is nőnek. Példának okáért két meccsre lehet egy 1,5 –ös és egy 1,3-as kvótád. Ez egy 1,95-ös kvótát jelent, és 95 lejes nyereséget a 100 lejes fogadásra. Igen, tudjuk, nagyon csábító kombinációban játszani. 95 lej több mint 50. Ez így van! De nagyobb eséllyel nyered meg az 50 lejt, mint a 95-öt. Ha úgy döntesz, hogy két meccsre fogadsz, meg kell bizonyosodnod, hogy mindkét meccs esetében 50%-nál nagyobb esély van nyereségre, hogy a kiválasztott csapatok jó formában vannak, stb., tehát több mindenre figyelni kell. És mivel nem akarsz napestig statisztikákat bújni és stratégiákat dolgozni ki, inkább biztosra mész. 

Itt is van azonban egy csalafintaság. Ha egy 2-nél magasabb kvótát látsz, vedd fel a nyúlcipőt. Ne feledd. A kvóta a nyeremény, amelyet a fogadóiroda ajánl. Magától értetődő tehát, hogy nem ajánl magas kvótát, csak akkor, ha biztosan tudja, hogy veszíteni fogsz. A csalit észreveheted abból, ha a két csapat közül az egyiknek nagyon magas a kvótája a másikéhoz képest. Példának okáért, ha a Steaua és Viitorul közötti mérkőzésen a Steauának 1,7-es a kvótája, a Viitorulnak pedig 3,5-ös, világos, hogy a Steauának nagyobb az esélye a győzelemre. A fogadóiroda soha nem fog nagy kvótát ajánlani egy győztesre. Azokat a magas kvóták csak a pénzedet viszik el.

A kapzsiság és a bankroll rendszer

A bankroll, vagyis a fizetésed 20%-a, amit a fialó számlára tettél, az csak és kizárólag fogadásokra van. Ez az a pénz, amely után nem fáj annyira a szíved, ha elveszíted, és meg tudsz lenni nélküle is. Az a pénz, amely minden nap eszedbe juttatja, hogy a fogadás végül is szerencsejáték. A bankroll anatómiája egyszerű. Fontos, hogy megszabj egy bizonyos összeget, amelyet naponta felteszel fogadásra, és mindig legyen ebben a tárcában pénz, legalább tíz napnyi fogadásra elegendő. Ez azt jelenti, hogy ha napi 100 lejre akarsz fogadni, a bankrollon állandóan legyen 1000 lejed. Amikor épp nincs, ne ess kétségbe. De ülj szépen, amíg ismét össze nem gyűjtöd.

Kezdj el fogadni a Bang Banggel!

Ha azt akarod, hogy ne ürítsd ki a számlád az első 10 napon, használd a Bang Bang-et. A honlapon megvan az egész eljárás, és azt is láthatod, hogy a hónap végén nem vagyunk veszteségben. A rendszer egyszerű, és csak néhány jóérzésű szabályunk van. Ha úgy határoztál, hogy pénzhez akarsz jutni a sportfogadásokból, fontos tudnod, hogy „majdnem” kötelezünk arra, hogy naponta egyetlen fogadást tégy, az általunk javasoltat. Ha játszadozni akarsz a sorssal, azt tedd meg máshol. A csel az, hogy ne légy kapzsi és egoista. Minél több fogadást hozzáadsz az általunk javasolthoz, annál több az esélyed arra, hogy veszíts.

Az általunk javasolt tipp kvótája majdnem mindig 1,6 és 1,85 között mozog. A siker aránya havonta legalább 75%-os. Ez azt jelenti, hogy 20 tippből 15-öt eltalálunk. Tehát legalább havi 900 lej 1,6-os átlagkvótával és 100 lejes fogadópénzzel számolva. Ebből a pénzből ki tudod fizetni a lakbéred, a számláidat, vagy el is ihatod. A legajánlottabb az lenne, hogy fektesd be azt az összeget a napi fogadásokba, és növeld a profitodat. Mert fogadhatsz napi 100 euróra is, és akkor a hónap végén nem 900 lejed lesz, hanem 900 euród.

Olvasd el FIGYELMESEN a magyarázatot a következő linken.

És ne feledd:

Azoknak az embereknek, akik sikert akarnak elérni, pénzügyi ismeretekre és egy jó tippre van szükségük. A tippet megkapod a Bang Bang- től. A pénzügyi ismereted pedig már megvan.

Add comment