Két hónappal a megnyitása után a Porcelán-híd máris tele van gödrökkel

Miután 8 hónapig le volt zárva, végre átadták a közúti forgalomnak a régi Porcelán-hidat. A terv az volt, hogy a régi hidat gyalogoshíddá alakítsák át, az autósforgalomnak pedig építeni kellett volna egy új hidat. Amikor azonban neki akartak fogni az új híd munkálatainak, az építtető felfedezte, hogy egy sóréteg húzódik a talajban, amely megakadályozza a híd felépítését az eredeti tervek szerint. Bár végeztek megvalósíthatósági tanulmányt és geotechnikai tanulmányt, Tarcea alpolgármester azt állította, hogy a munkálatok elkezdése előtt nem lehetett tudni a sóréteg jelenlétéről.

Egy ilyen kihívás előtt a helyi önkormányzatnak be kellett ismernie inkompetenciáját, így elhalasztották az új híd építésének tervét. Időközben a régi hidat átadták a forgalomnak, úgy a gyalogosnak, mint az autósnak. Bár Boc biztosított róla, hogy ez csak ideiglenes, számíthatunk rá, hogy ez az ideiglenesség elég sokáig fog tartani, amíg megoldást találnak az új híd megépítésére. Mindeközben a  sofőrök arról panaszkodnak, hogy alig két hónap alatt az úttesten máris gödrök vannak. A Diferit cég valószínűleg azzal a bizonyosággal újította fel a hidat, hogy azt csak gyalogosok fogják használni.

„A Porcelán-híd javítási munkálatai nincsenek befejezve, csak megszakították azokat a projekt módosításáig. Felszólítottuk az építőt (a Diferit kft.), hogy javítsák ki a híd burkolatát” – válaszolta a polgármesteri hivatal a kolozsváriak panaszára.

Egy rakás szabálytalanság és az inkompetencia ismét egy csődbe ment projektbe torkollott. Az új híd megépítése tehát egyelőre kérdéses, a régi hidat pedig annyira rosszul újították fel, hogy két hónap után az útburkolat már kezd tönkremenni. Tehát, miután nyolc hónapig le volt zárva, a híd ugyanolyan állapotban van, mint azelőtt, csak épp egy rakás közpénzt költöttek el és még egy rakást el fognak költeni, hogy az inkompetenciát fedezni tudják.

Add comment