Katasztrofális állapotok a kolozsborsai megyei úton. Alin Tişe olyan ígéreteket tesz, amit nem tart be, aztán elrejtőzik, és nem válaszol az „esemesre”

Tavaly télen ezt írta a Ziarul de Cluj: „Most a tél küszöbén két megyei út is úgy mutat, mintha bombatámadás érte volna őket. A 109-es és 109 A megyei utak a megtestesült hozzá nem értés iskolapéldái”

Mi megírtuk, feltételezhetően el is olvasta valaki a Kolozs Megyei Tanácstól – talán el is szótagolták Alin Tişe-nek, hátha ő is megérti – de hát tudják, hogy szól a mondás: a kutya ugat az érzéketlenség karavánja halad.

Most írnak a környék lakói, Alin szavazó úr és Păunel adófizető úr, akik az útpadkákon készült fotókat küldenek magukról, hogy megmutassák ők mennyire kitartó és hasznos munkát végeznek a Facebook-on, de csak ott. És Tişe úr, ne rebegjen már annyi ígéretet, ha amúgy sem áll szándékban be is tartani azokat! Úgy sem hisz már senki uraságodnak.

Tisztelt Alexa úr!

Segítségért fordulunk önhöz, hátha tehet valamit a 109-es megyei út Válaszút és Borsaújfalu közötti szakaszán uralkodó borzalmas állapotok miatt fennálló gondok megoldásában. A Borsaújfalu község személygépkocsi tulajdonosai nevében írok, akik abba a helyzetbe kerültünk, hogy a bennünket a világ többi részével összekötő utak állapota miatt, képtelenek vagyunk bármilyen irányba is elhajtani a községből. A 109-es úton már jó 2 hónapja dolgoznak és a gödrök már kikerülhetetlen méreteket öltöttek. Volna egy menekülő útvonal, Kolozsgyula- Hosszúmacskás- Fejérdi Fogadók irányba, de amint az első három fotón látható, Hosszúmacskásig az út egy merő lyuk, lehetetlenség közlekedni rajta.

Májusban a községünkben járt Alin Tişe úr, és több tíz lakos előtt ígéretet tett, hogy megoldja a Hosszúmacskás irányba haladó út gondját, azaz, hogy majd betömi a lyukakat valami keverékkel, ami majd járhatóvá teszi az utat. Továbbá azt is megígérte, hogy amíg folyik a javítás a 109 úton, Borsaújfalu és Válaszút között, megpróbálják betömni a létező gödröket valamivel, hogy valamennyire lehetővé tegyék a közlekedést. De sajnos mindez csak ígéret maradt, amiben urasága kiváló szakértelemmel bír.

Próbáltuk megkeresni a Megyei Tanácsot és magát Tişe urat a Facebook fiókjukon keresztül, és  tudomásukra hozni, milyen helyzettel szembesülünk nap, mint nap, de minden eredmény nélkül.

Annak reményében, hogy segíteni tud e gondok közzé tételével, előre is hálásan megköszönjük”

Tehát, Alin úr, mi is dolgozgatunk, vagy csak páváskodunk a pataréti „majdnem kész” „megvalósításokkal”?

Add comment