Íme, a kolozsvári városvezetés egy újabb sikere: a föld alatti kábeleket „eltemették a levegőben”

A kolozsvári városvezetésnek sikerült egy más szintre emelnie a vezetékek földbe helyezését célzó programot: ezeket eltemették a levegőben, amint az a mellékelt fotóról is kitűnik. A 2011-ben elindított Duct City projekt, Emil Boc elöljáró szíve csücske, úgy tűnik, nagyon sikeres: a telefonos és internet kábeleket lassan-lassan mind kiásták a föld alól, valószínűleg azért, hogy minden  városlakó nyomon tudja követni az önkormányzat eme téren tett előrelépéseit.

A Györgyfalvi úton készült fotón is látható egy köteg kábel, amely már néhány napja ott lóg a villanyoszlopon, nem lehet nem észrevenni.

Úgy tűnik, sem mostoha időjárási körülmények, sem más akadály sem fogja vissza lendületében a kolozsvári városvezetést abban, hogy egy sajátos színezetet adjon a vezetékeknek a föld alá helyezését célzó programnak: ezeket nem fogják immár a föld alá rejteni, hanem felaggatják őket.

Mert Kolozsváron ezt lehet. Nem is veszett el olyan sok idő: 2011-től mostanáig valamit csináltak. Valamit, amivel Kolozsvár bizton büszkélkedhet.

Add comment