Hat évnyi várakozás után építkezhet csak több tucatnyi család a Borháncs negyedben. A városháza 89 házra hagyja jóvá a zonális rendezési tervet

89 házat fognak felépíteni a Borháncs lakónegyed Gelu Voievod utcáján. 75 családnak van az illető területen magántgerülete és már hat éve várják az építkezési engedély kibocsátását a polgármesteri hivataltól, de eddig még nem sikerült megkapniuk még egy zonális rendezési tervet (PUZ), illetve egy részleges rendezési tervet (PUD) sem. Most azonban közvitán van a PUZ.

A 89 ház Susana Rusu és társai tulajdonát képezi majd, mivel a területek tulajdonosai egyesületbe tömörültek. A tervezést a kolozsvári Made By kft. végezte. A terv értelmében a 89 ház mellett 188 parkolóhely is lesz (két-két hely minden 100 négyzetméter területű lakás esetén). 

A környéken már nagyrészt be vannak építve a területek. A szóban forgó terület enyhén lejt, alakja nem szabályos. A környék mentes a természeti kockázatoktól. 

A PUZ-ra benyújtott dokumentáció értelmében a terület a Gelu Voievod utca felől közelíthető meg, a keleti szélen. Az ide vezető út aszfaltozott, viszont elég keskeny, az úttest csaupán 7 méter szélességű, két felén 1-1,5 m szélességű járdával.  Az északi, illetve a délkeleti oldalon egy-egy keskeny földút található, szélességűk csak 3, illetve 7 m. A terület belsejében 6 magánút is van, amelyek a különböző parcellákhoz vezetnek.

Épületek csak a terület keleti határvonalán vannak, a Gelu Voievod utcán: 6 magánház. A terület nincs közművesítve, azonban a szomszédos, beépített területeken van víz-, szennyvízhálózat, áram- és földgázhálózat is.

A 75 család már több mint hat éve vár az építkezési engedélyre. Több ízben is újra kellett készíttetniük a dokumentációt, mert az lejárt. Emellett még 20.000 lejt is kifizettek egy forgalmi tanulmány elkészíttetésére.

Add comment