HAHÓ, KOLOZS MEGYEI RENDŐRSÉG, a 4-es örs teljesen haszontalan intézmény, úgy tűnik, a fatolvajok szolgálatában áll! A 112-es rendszer továbbra sem megbízható! NYILVÁNOS ÁLLÁSFOGLALÁST VÁRUNK!

A kolozsvári Tudor Brînduşan szerdán tanúja volt annak, hogyan lopják a fát a Bükkből, a Szent János-kút környékéről, amely rendkívül közel esik a kolozsvári 4-es számú rendőrörshöz. A fatolvajokat fotók örökítik meg, és ezeken a gépkocsijuk rendszámtáblája is nagyon jól látszik. A 112-es sürgősségi hívórendszer azonban sajnálatos módon Kolozsváron is úgy működik, mint Caracalon, hülye és unott alkalmazotakkal; a 4-es számú rendőrörsön pedig a munka nem az első számú prioritás. A polgár hiába is várja, hogy számba vegyék.

VÁRJUK JELEN FELJELENTÉS MEGOLDÁSÁT ÉS ANNAK ELLENŐRZÉSÉT, AHOGY A 112-ES SEGÉLYHÍVÓSZÁM DISZPÉCSEREI ÉS A KOLOZSVÁRI 4-ES SZÁMÚ RENDŐRÖRS ALKALMAZOTTAI DOLGOZNAK: EGYÚTTAL ESETLEG MEGTALÁLJÁK A TETTEN ÉRT „ERDŐTOLVAJOKAT” IS. KÖSZÖNJÜK.

„Ma (szerda – szerk. megj.) délután a Bükkből a Grigorescu negyed felé tartottam kocsival a Szent János úton keresztül. Esett az eső, totál csend volt, csak néhány autó a forgalomban. Miután a lejtőn leereszkedtem és elértem volna az első házakig, illetve a népszerű flekkenező-helyekig, több láncfűrész hangját hallottam. Mivel kiváncsi lettem, megállítottam a kocsit és kissé bementem kissé az erdőbe, hogy lássam, mi történik. Három férfit láttam, akik vágták ki a fákat és pakolták fel az ott álló két gépkocsira. Megkérdeztem, mit csinálnak, és milyen jogon, vagy iratok alapján vágják ki a fákat. Természetesen kiröhögtek, majd elküldtek a francba és  végül megfenyegettek a láncfűrésszel.

Lefotóztam őket, mondtam, hogy mosolyogjanak és úgy gondoltam, jelentem a rendőrségen az esetet.

Telefonáltam a rendőrségre, kétszer. Első alkalommal, azt hiszem, vicces kedvében volt a néni, mivel bár én tökéletesen hallottam, ő mind ismételgette, hogy semmit sem ért abból, amit mondok. Második alkalommal sikerült felvázolnom a helyzetet, megadva az összes részletet, és kapcsoltak egy magasabb rangú valakit, aki azt mondta, a lehető legyorsabban csapatot küldenek a helyszínre, maradjak ott.

Tekintve, hogy a 4-es számú örs 5 percre van oda autóval, úgy gondoltam, hamar odaérnek. Legalább 35 percet vártam, aztán meguntam a várakozást és elindultam hazafelé, mivel már nem volt időm ott ácsorogni, és rájöttem, hogy senki nem jön.

Időpocsékolás!

Azért álltam végül is meg ott, mert egy Szászfeneshez tartozó, a Hója-erdőben levő területemen minden egyes fát kivágtak és elvittek a fatolvajok, nem maradt semmi utánuk, csak néhány bokor; gondoltam, most tetten érhetik és elkaphatják őket.

Valamit is megoldok ezzel a bejegyzéssel?! Nem!

Román rendőrség, biztonság és bizalom...”

Add comment