A Györgyfalvi negyed megtelik parkolóházakkal. A városháza 18 parkolóházat épít a következő 90 évben

Tizennyolc parkolóházat fognak építenek a Györgyfalvi negyedben, a Pata utca környékén. Nem, ez  nem vicc, ez a kolozsvári polgármesteri hivatal lehető legkomolyabb bejelentése. Ezzel vagy meg akarták tréfálni az utánuk a város vezetését átvevővet „súlyos hagyatékot” hagyva rájuk, vagy pedig valaki tévedett a számolásban. Mivel arról az önkormányzatról beszélünk, amelye öt év alatt egy parkolóházat épített. Vajon úgy gondolják, hogy fel fogják fedezni a fiatalság  elixírjét és 90 év múlva is itt lesznek, hogy felavassák az utolsó parkolóházat is a beígért 18-ból?

A Györgyfalvi negyed a közelmúltban került be a városházha érdeklődési körébe, így az elmúlt időszakban eltűnt egy sor parkoló, megjelent néhány egyirányú utca és kialakítottak egy buszsávot. Ez az egyedüli három megoldás, amit a Boc&Tarcea kettős ki tud találni a városi közlekedésre és szorgalmasan alkalmazza is városszerte. 

Nincs olyan rádiószereplésük, amelyben ne beszélnének a parkolóházakról. Annyiszor beharangozták már ezeket, hogy azt lehetne hinni, ez a városvezetés egyik legnagyobb prioritása. A valóság azonban az, hogy az egész eddigi mandátum alatt EGYETLEN parkolóházat sikerült megvalósítaniuk, és azt is HÁROM ÉV késéssel. Emellett egy rakás megvalósíthatósági tanulmányt készítettek, lebontottak garázsokat, megszereztek engedélyeket. Ezen sikerlistát figyelembe véve, röhejesen hangzik a 18 parkolóházról szóló projekt a Györgyfalvi negyedben, pontosabban a Pata utca környékén.

Ha egy egyszerű számolást végzünk az eddigi munkaritmus alapján, azaz egy parkolóház ÖT év alatt, arra a következtetésre jutnánk, hogy 18 parkolóházat 90 év alatt építenének meg.

Boc és Tarcea valószínűleg unokáiknak hagyják hátra a feladatot, hogy a Györgyfalvi negyedben 18 parkolóházat építsenek.

Kolozsvárnak összesen nincs 18 parkolóháza az egész városban, valójában csupán 5 van. Boc valószínűleg a parkolóházak évének fogja kinevezni a jövő évet és egy sor pántlikavágásnak lehetünk majd tanúi. De mégis, 18? Engedtek még ti is belőle, teszünk még mi is hozzá, és lehet elérünk egy realista számjegyhez.

Add comment