A Gyémánt-körgyűrű buktája után most az Erdélyi-szigethegység útját is az ARL Cluj valósítja meg, amelynek bérlete van a közpénzekre

Az Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări (ARL) Cluj Rt. fogja megvalósítani az Erdélyi-szigethegység útját (drumul Apusenilor), a Kolozs Megyei Tanács európai alapokból finanszírozott 103.093.344,13 lej értékű projektjét. Az ARL Cluj az elmúlt években egyike volt azon cégeknek, amelye bérletet kötött a kolozsvári polgármesteri hivatal közpénzeire és a Bányabükk – Apahida körgyűrű megépítése után vált ismertté.

Az osztrák Strabag cég által ellenőrzött ARL Cluj több százmillió lejt nyert az állammal kötött szerződések nyomán, nem csak Kolozsváron, hanem a szomszédos megyékben is.

Az ARL Cluj által megvalósított problémás projektek rövid története

Az ARL Cluj építette meg Boc gyémánt-körgyűrűjét

Az ARL által megvalósított projektek közül a Bányabükk – Apahida körgyűrű verte fel a legnagyobb port. A körgyűrű 24 kilométere a legdrágább útnak bizonyult Romániában, a beruházás értéke 162 millió lejre emelkedett végül, azaz majdnem háromszor annyiba került,  mint ami az eredeti tervekben szerepelt. A projekt véglegesítése után három évvel a CNAIR egy szakértői elemzése kiderítette, hogy a körgyűrű egyes részein az aszfaltszőnyeg vastagsága alacsonyabb a ternderfüzetben előírtnál. Emellett sok helyen újra kellett építeni az alapot és mindhárom aszfaltréteget.

A Nádas-híd

Az Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări Cluj egy másik közpénzekből kiírt kolozsvári projektet is megnyert: a Nádas-híd felújítását. A híd javításának munkálatai egy nagyobb projekt részeként szerepeltek, amely a villamosvonal melletti utcák felújítását célozta; a projekt összértéke 6,27 millió lej volt. Két évvel a munkálatok befejezése után a járdakövek elkezdtek mállani, ami ismét az ARL Cluj által végzett munka rossz minőségét bizonyítja.

A Bükkbe vezető út

Több év ígérgetés után, a választási kampány előtt Boc megvalósította a Bükkbe vezető út korszerűsítését. De mivel a munkálatokat inkább kirakatba szánták, már egy hónappal az átadás után megjelentek az első gödrök. Az utat az ARL Cluj korszerűsítette, a szerződés értéke 10.512.182,56 lej volt.

Mindeme problémák ellenére az ARL Cluj továbbra is nyertese volt a kolozsvári városháza tenderkiírásainak.

A Fabricii-hidat szintén ez a vállalat fogja felújítani, a munkálatok összköltsége mintegy 26,5 millió lejre rúg.

Az ARL Cluj fogja a Tűzoltó-tornyot is rehabilitálni, a projekt értéke 10,2 millió lej. Ők végezték a Főtér korszerűsítési munkálatait is.

Az Erdélyi-szigethegység útja (drumul Apusenilor) – egy 103.093.344,13 lejes értékű projekt

Az ARL Cluj imét kaszált egyet. Ők fogják megvalósítani az Erdélyi-szigethegység útját, amely a Kolozs Megyei Tanács európai alapokból finanszírozandó projektje. A munkálatok a közeljövőben kezdődnek, 24 hónapon belül pedig át kell adni a munkálatokat.

A Gyémánt-körgyűrű szerencsétlen tapasztalata után, az ARL Cluj vállalatnak most alkalma lesz bebizonyítani, hogy nemcsak a közpénzeket tudja sikerrel leszívni, hanem minőségi munkát is tud végezni.

A projekt bonyolult és kiterjedt munkálatokat irányoz elő: nemcsak az út alapját és a két aszfaltréteget kell megcsinálni, hanem ki kell alakítani többek között 9052,55 négyzetméternyi járdát, hét autóbuszmegállót, hét parkolót, 10.694,50 méter biztonsági korlátot, 10 fekvőrendőrt és négy rázófestékes útburkolati vonalat, vasúti átjárárót.

Add comment