Felelőtlen kolozsváriak piknike a Bükkben

A szép idő kihajtotta lakásaikból a kolozsváriakat, akik magasról tesznek a hatóságok javaslataira, nem törődnek saját egészségükkel, de ezzel a felelőtlenségükkel, bunkóságukkal veszélyeztetik mások egészségét is.

Íme, megcsodálhatják őket az alábbi videófelvételben, amint bunkóságuk teljében az út mentén grillezve a halállal.

Mégis, hol van a helyi rendőrség, amely a szükségállapot idejére a belügyminisztérium fennhatósága alá került? Mit is őriznek most a fiúk és lányok: továbbra is az árvácskákat?

Raed Arafat az emberek közötti fizikai távolságtartásra szólított fel

„Többen telefonáltak, hogy nagyon sokan mentek ki sétálni, vagy grillezni a szép időt kihasználva. Ebben az időszakban azonban rendkívül fontos az otthon maradás és azon tevékenységek felfüggesztése, amelyek nyomán önök kiteszik saját magukat és családjukat a megfertőződés kockázatának” – írta Arafat Facebook-bejegyzésében.

Felhívta a figyelmet, hogy „a vírust nem lehet látni, észlelni, hogy el lehessen kerülni”.

„Csak és kizárólag az elszigetelődéssel, az emberi kontaktusok kerülésével lehet elkerülni a megfertőződést. Ne tegyék ki idős családtagjaikat ennek a veszélynek felelőtlen magatartásukkal. Nagyon kérem önöket, függesszenek fel minden, nem alapvető fontosságú tevékenységet ebben az időszakban!” – tette hozzá a belügyminisztérium katasztrófavédelmi igazgatóságának vezetője. 

Add comment