EXKLUZÍV! Kolozs megyei DNA: megvesztegetés rokkantnyugdíjakért. Kenőpénzek vándoroltak Alexandru Faur doktor zsebébe

Vizsgálódik az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) Kolozs megyei igazgatósága Alexandru Faur kolozsvári orvos, a Kolozs megyei foglalkozási rehabilitációs szakértői kabinet orvosa és egyik ismerőse ellen; az utóbbinak az előzetes letartóztatását kérték az ügyészek. A Ziar de Cluj-nak nyilatkozó források azt állítják, hogy Faur barátnője különböző összegeket kapott fogyatékkal élő páciensektől annak fejében, hogy közbenjárt Alexandru Faur orvosnál, aki megalapozatlanul jóváhagyta a rokkantsági nyugdíjra vonatkozó kérelmüket. 

Annak ellenére, hogy a Kolozs megyei DNA állítólag tetten érte kettejüket, az ügyész csak a nő esetében kért előzetes letartóztatásba való helyezést folytatólagosan elkövetett vesztegetés és befolyással való üzérkedés miatt. Az a tény, hogy a nőt vesztegetéssel gyanúsítják, azt feltételezi, hogy a kapott összegek egy részét átadta egy másik személynek. A Kolozs megyei DNA MÉG nem hozott nyilvánosságra információkatg az ügyet illetően.  Mindennek ellenére a Ziar de Cluj megtudta, hogy a dosszié több mint 60 esetre épül, amelyek REKORDIDŐ alatt – 2019. áprilisa és 2019. szeptembere között – történtek.

„Alexandru Faur egy korrupt orvos. Inkompetens, hallás után változtat az orvosi döntéseken. Nekem a másodfokú, súlyos rokkantsági besorolásomat harmadfokú, közepes rokkanstági besorolásra módosította, mivel nem akartam megvesztegetés céljával pénzt adni neki. Hívják fel a DNA-t, ahogy én is tettem a 0800-805-805-ös számon” – mondta el az orvos egy volt páciense.

„Faur doktor kenőpénzt kért tőlem, amikor benyújtottam a nyugdíjaztatási kérelmemet. Aljas ember. Ne habozzanak értesíteni a hatóságokat, mivel a KENŐPÉNZ ILLEGÁLIS ROMÁNIÁBAN” – írta az interneten egy másik páciens.

Add comment