EXKLUZÍV A CEC Bank fiókja ellen elkövetett rablási kísérlet olasz elkövetőjét bíróság elé állították drogkereskedelem vádjával

Roberto Sandrellit, a hírhedt olaszt, aki azért telepedett meg Kolozsváron, hogy itt folytassa a bűnözői tevékenységét, bíróság elé állítják kábítószer-kereskedelem miatt. Sandrelli jelenleg a szamosújvári börtönben van, és a büntetés letöltése után ki fogják adni Olaszországnak, tekintve, hogy szülőföldjén is több rablást követett el.

Több ügy, kusza szálak

A nyomozók szerint majdnem egy éven keresztül Sandrelli volt az egyik gyanúsítottja a Mărăşti-negyedi CEC-fiók ellen elkövetett rablási kísérletnek, de nem volt elég bizonyíték ahhoz, hogy házkutatást kérhettek volna a lakásán. Az európai körözés nyomán a nyomozók be tudtak menni a lakásába, ahol bizonyítékokat találtak, amelyek összekötik az olasz állampolgárt a CEC-fióknál történt rablási kísérlettel. Amikor behatoltak lakásába, több mint 750 gramm kannabiszt találtak, emiatt külön bűnvádi eljárást indítottak ellene kábítószer kereskedelem miatt.

„Sandrelli Roberto, a 2020/117/265-ös ügy gyanúsítottjának lakásában 2019 május 14-15-én kábítószer-ültetvényt és feldolgozott kábítószert találtak: 758,7 gramm hasist, egy elektronikus mérleget és egy daraboló készüléket és két kannanisz-palántát. A kábítószert eladásra termesztette. Sandrellit 2020.01.20-án bíróság elé állították kábítószer kereskedelem miatt” – derül ki a Ziar de Cluj által megszerzett információkból.

Az olasz rokona a híres színésznőnek, Stefania Sandrellinek

2018. június 21-én a kolozsvári Mărăşti-negyed délutáni csendjét megtörte a CEC Bank egyik fiókja ellen elkövetett fegyveres rablási kísérlet. Egy maszkos férfi pistollyal és egy Profi-bevásárlószatyorral felfegyverkezve bement a bank fiókjába és ráfogta a fegyvert – amelyről akkor még nem lehetett tudni, hogy valódi-e, avagy játékfegyver – az egyik női alkalmazottra. A nő azonban nem ijedt meg, és nem volt hajlandó átadni a kért pénzt, aki ezt követően megfordult és üres kéézel távozott. Néhány nappal korábban a Beta Autóbusz-pályaudvaron található Transilvania Bank fiókjában is volt egy rablás, amely azonban sikeres volt. Jelenleg nem tudni, hogy az elkövető egy és ugyanaz a személy, avagy sem. A CEC Banknál elkövetett rablási kísérlet után egy évvel azonban a rendőrök azonosították a rablót. Roberto Sandrelli próbálta meg kirabolni a Mărăşti-téri bankfiókot. Az olasz állítólag rokona a híres olasz filmszínésznőnek, Stefania Sandrellinek, akit az Európai Filmakadémia a legjobb női szereplőnek járó díjra javasolt Az utolsó csók olasz filmben nyújtott játékáért. Roberto Sandrellinek szülőhazájában, Olaszországban is kétes múltja van, ott is fegyveres rablásokat követett el.    

Sandrellit egy évvel később letartóztatták és elítélték.

Távol áll a szabadlábra helyezéstől

A Lucca város törvényszékének ügyészsége szerint Sandrellinek 5 év és 2 hónapos börtönbüntetést kell letöltenie két rablásért. A CEC Bank fiókja ellen elkövetett rablási kísérletért csak 1 év és 8 hónapos börtönbüntetésre ítélték, tekintve, hogy beismerte tettét. Amennyiben a kábítószer kereskedelem ügyében is elítélik, Sandrellire további 2 és 7 év közötti börtönbüntetést róhatnak ki.

Add comment