Eltűntek az oltásellenesek. Elhagyatva és nagy zavarban, a románok elkezdték beoltatni magukat

Kevesebb mint egy év alatt a románok az oltásellenes hozzállásról áttértek az oltáspártoló hozzáállásra. Míg tavaly sokkal több meggyőzési munkára volt szükség, az idén úgy tűnik, hogy minden, a veszélyeztetett kategoriákba tartozó személy be akarja oltatni magát az influenza elleni oltással, amelyet az egészségügyi minisztérium ingyen a rendelkezésükre bocsát. Az jól ismert tény, hogy Romániában minden, ami ingyen van, az nagyon jó, azon elv alapján, hogy kapok, de nem adok.

Az érdeklődés azonban nagyon nagy azon személyek körében is, akiknek nem jár ingyen oltás. Ezek elözönlötték a gyógyszertárakat. Jelenleg nem is lehet már influenza elleni oltást kapni a patikákban, mivel azok nem gondolták volna, hogy ennyire megnő a kereslet a románok körében.

Hová tűntek az oltásellenesek?

„A hazudunk a népnek a tv-ben” a közelmúltban átalakult „a manipuláljuk a népet a közösségi médián keresztül” állapottá. A románok mohó fogyasztói az információknak, bármilyen forrásból is származnának azok. Könnyen befolyásolhatók, és a fals híreknek hosszú életük van az online térségben. 

Az egészségügyi minisztérium a tavaly közvetlen harcban állt azokkal, akik megpróbálták meggyőzni a romániaiakat, hogy az oltásoknak katasztrófális mellékhatásai vannak. Míg Romániában dúlt a kanyaró járvány, majd az influenza járvány, amelynek közel kétszázan áldozatul is estek, ezek az oltásellenes személyek kemény kampányt folytattak az oltások ellen. Ez a kampány aztán hatalmas panelekre is kikerült a nagyvárosokban.

A románok szomjazva vették át az oltásellenesek által a közösségi hálózatokon terjesztett információkat, és dühösen meg is osztották azokat. Idén az oltásellenesek eltűntek valahol a ködben, a románok meg tanácsadók nélkül maradtak, nem mondja meg már nekik senki, hogy miben kellene hinniük.
 

Eme külső  befolyás nélkül a románok elkezdtek maguk gondolkodni, és egyeseknek még sikerült is megérteniük, hogy az oltások megmenthetik az ők, vagy a gyerekeik életét.

Drága oltásellenesek, hová is tűntetek el? Terepet veszítettetek. És lesz egy rakás autista személy az országban, azok, akik nélkületek most úgy döntöttek, hogy mégis beoltják magukat.

Add comment