Elhalasztódik a 23-as, 33-as, 34-es és 48-as buszvonalak trolibuszvonalra való cseréje

A kolozsvári polgármesteri hivatal és a közszállítási vállalat (CTP) bizonyos idővel ezelőtt nagy lelkesedéssel jelentették be, hogy néhány autóbuszvonalon trolibuszra cserélik a buszokat, hogy a légszennyezést csökkentsék. Azt azonban nem mondták el, hogy ez kevés eséllyel fog megvalósulni az idén, mivel ehhez előbb ki kell építeni a trolivonalakat, a megvalósíthatósági tanulmányra és műszaki tervre kihirdetett közbeszerzési eljárást pedig már második alkalommal érvénytelenítették.

A városháza szerint azért érvénytelenítették ezeket, mert csak elfogadhatatlan vagy nem megfelelő ajánlatokat nyújtottak be, így a kiírást meg kell ismételni. Lehet, növelik az összegeket, mint máskor is tették hasonló helyzetben.

A trolibuszhálózatot 1959-ben kezdték el kiépíteni, jelenleg 7 trolibuszvonal van (1, 3, 4, 5, 6, 7, 25), útvonalhosszuk összesen 139 km.

Az önkormányzat úgy döntött, néhány buszvonalra trolibuszokat vezet be, kiépítve az ehhez szükséges hálózatot. A következő buszokról van szó: 23, 33, 34, 48.

A projekt szerint ugyanakkor újraindítanák a 10-es és a 14-es trolibuszt.

Az új trolivonalak létrehozásával környezetbarát módon fogják biztosítani a közszállítást a régi lakónegyedek és az ipari övezet között.

A 23-as, 33-as, 34-es és 48-as vonalak felszabaduló autóbuszait más vonalakra helyezik át, beleértve a metropoliszövezetet is, ahol buszhiány van. 

A projekt szerint a tervezés időtartama 5 hónap, a kivitelezésé pedig 6 hónap. Ez persze azt követően, hogy a közbeszerzési kiírásnak meglesz a nyertese, elkészül a megvalósíthatósági tanulmány és azt jóváhagyja a helyi tanács. Tekintve, hogy a kiírást érvénytelenítették, a terv majd csak jövőre kezdhet alakot ölteni.

Add comment