ELFOGADHATATLAN: a városháza több mint 300.000 eurót dob ki használt autóbuszokra, a „másodrangú” polgárok számára

Ezt is megértük: ama város polgármesteri hivatala, amelyben a környezetszennyezés tilos és a helyi közszállítási vállalatnak csakis elektromos buszai vannak, second-hand autóbuszokat vásárol. A kolozsvári városháza készen áll kiadni több mint 300.000 eurót 10 tragacsért.

A csúcs az, hogy mindeközben a városi tanács elfogadta a taxisokra vonatkozó új szabályokat, amelyek előírják, hogy a taxik legalább Euro5-tösök legyenek, de a polgármesteri hivatal Euro3-as autóbuszokat akar vásárolni.

Az új autóbuszokat, amelyek tulajdonképpen régiek, Kolozsvár metropoliszövezetében fogják felhasználni. Ez pedig fényt derít arra, hogy a helyi közigazgatás hogyan osztja fel zónákra a várost, a lakótelepeket és a külvárosi részeket: vannak ökológiai zónák, zéró zónák, illetve zónák, ahol a szennyezés senkit sem érdekel.

Kolozsvár központjában elektromos buszok járnak, mert itt laknak a város nagykutyái, a periférián levő  negyedekben és a metropoliszövezetben azonban „másodrangú” polgárok laknak, ők pedoig nyugodtan közlekedhetnek second hand buszokkal.

A Boc-közigazgatás, avagy képmutatás felsőfokon

„Szászfenes Kolozsvár szerves része, én a szászfenesieket kolozsváriaknak tartom, akárcsak a kisbácsiakat vagy apahidaiakat, akik Kolozsváron dolgoznak, közénk tartoznak és hozzájárulnak a város fejlődéséhez.

Közigazgatásilag nem vagyunk illetékesek Kisbácsban, Szászfenesen vagy Apahidán. A területi-közigazgatási rendszerünket szabályozó törvényünk 1968-ból, még Ceauşescu idejéből származik, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem gondolkodhatunk metropolisz-övezetként” – nyilatkozta nemrég Emil Boc egy helyi rádiónak.

Mit jelent hát a kolozsvári városvezetésnek a „metropolisz-övezetként való gondolkodás”?

A tenderfüzet szerint a megvásárlandó használt autóbuszok körülbelül 8 évesek lehetnek és 150 személy szállítására alkalmasak – hogy legyen hová felgyúródniuk a külvárosban lakóknak – és Euro3-as kibocsátási normával rendelkeznek. Más szóval, extra szennyezőek lesznek...

„Legalább 8 éve működő autóbuszokra van szükség, amelyek esetében azonban nem szükséges nagy javítás. A motor turbo diesel, a kibocsátási norma Euro3-as. A motor legyen jó működési állapotban, a fogyasztás ne haladja meg az átlagosnak vehető értékeket. A beltérben a székek legyenek jó és tiszta állapotban” – áll a tenderfüzetben.

A városháza által vásárlandó használt autóbuszok nem lehetnek 2005-ösnél régebbi gyártmányúak, hosszúságuk 17 -18 méter, 70 km/órás sebességgel tudjanak haladni.

Figyelembe véve azonban az embertelen kolozsvári forgalmat, a sebességmek már nem is kellene kritériumként szerepelnie.

Add comment