Egymillió lejes beruházás a Sétatéren, az Untold után. Mit mondjunk, nagyszerűen néz ki helyenként a park. Le a kalappal, kedves szervezők!

Olyan jól helyrehozták a Sétateret az Untold szervezői a fesztivál után, hogy a fű néhol olyan száraz, mintha a vándornépek hordái perzselték volna fel elvonultukban. A fotók az Állami Magyar Opera felőli részét mutatják a Sétatérnek, a bal oldali részt, Sigismund Toduță szobrának közelében. Az Untold után újraültetett fű száraz, helyenként meg teljeséggel hiányzik. Azt nem tudjuk, hogy ezért az utóbbi napok magas hőmérsékletei, vagy a fesztivál után végzett munkálatok rossz minősége a hibás.

Az Untold szervezői nemrég bejelentették, hogy 1 millió lejt ruháztak be a Sétatér helyrehozására. A fesztivál által érintett terület, tehát 10.000 négyzetméter mellett az Untold további 50.000 négyzetméternyi terület korszerűsítését finanszírozta.

A fesztivál képviselői azt mondták, hogy betartották a közösségnek tett ígéretüket, „és, bár a munkálatokat csak augusztus végéig kellett volna befejezni, ez hamarabb megtörtént, így a megújult Sétatér ismét használható. Az elmúlt napokban több száz kolozsvári örült a sétatéri zöld övezetnek és csendnek”.

Mintegy 50.000 négyzetméteren kicserélték a gyepszőnyeg egy részét, fűmagot vetettek el, megnyírták a növényzetet és tájrendezési munkálatok történtek.

Ahogyan a Sétatér kinéz az 1 millió lejes beruházás után, csak ezt mondhatjuk az Untold szervezőinek: le a kalappal!

Add comment