Egy újabb szabadidőközpont fog létesülni a Bükkben, úszómedencéje is lesz

A kolozsvári városi tanács jóváhagyta a zonális városrendezési tervet (PUZ) és a részleges rendezési tervet (PUD) egy új szabadidőközpont létrehozására a bükki kemping területén, a 12-es szám alatt.

A projektet egy Máramaros megyei üzletember, Huszak Ioan Paul valósítja meg. A központ területén legtöbb három szintes épületeket lehet felhúzni, a bejárata a Szent János utcából nyílik majd, és a PUD szerint egy szabadtéri úszómedence is lesz benne.

A projekt dokumentációja 5 évig érvényes. A terület a bükki erdő és a bükki kemping határán fekszik, az 5981 négyzetméteres telek magántulajdonban van.

A PUZ szerint a vidék fejlesztése érdekében szabadidőközpont kiépítését hagyja jóvá a tanács. A központ területén vendéglő, welness-központ és kültéri úszómedence is lesz. 

Ezen a vidéken jelenleg nincs szennyvízcsatorna-hálózat, emiatt víztisztitó berendezést kell beszerelni. Víz- és áramhálózat azonban van.

Huszak Ioan Paul társtulajdonosa a Paem Transilvania Trans kft-nek, a két másik tulajdonos Huszak Emanuela és Huszak Gheorghe, és ez utóbbi szerepel adminisztrátorként. A Máramaros megyei Felsővisón bejegyzett cég tevékenysége út- és autósztráda építés. 2018-ban 9 alkalmazottja, 553 103 eurós üzleti forgalma, 88 509 eurós jövedelme, illetve 313 162 eurós tartozása volt.

A régi bükki erdő valami más lesz

Egy áprilisi önkormányzati határozat értelmében a régi bükki kempinget is átalakítják turisztikai és szabadidő komplexummá. A komplexum egy több mint 33 ezer négyzetméteres területet foglal majd el, területén hotel, úszómedence, welness-központ, teniszpálya, vendéglő, rendezvénycsarnok és kápolna is lesz.

Így alakul majd át lassan, de biztosan a kolozsváriak régi kirándulóhelye modern szabadidőközpontok sorozatává és villanegyeddé. Új lehetőségeink lesznek tehát nyáron a szórakozásra és időtöltésre, viszont egyre kevesebb zöldövezetünk lesz.

Add comment