Egy kolozsvári férfi azzal vádol három, a közlekedésrendészetnél dolgozó rendőrt, hogy megverték, mert a caracali ügyről beszélgetett

Gabriel Papuc, egy Angliából nemrég visszatért kolozsvári fiatalember a DIGI 24 tv-csatornának elmesélte, hogy egy városközponti gyorsétkezdében rátámadt három rendőr, mivel a caracali ügyben a hatóságok által elkövetett bakikról beszélt. Gabriel Papuc szerint ő egy barátjával beszélgetett az ügyről, és a gyorsétkezdébe szintén betért három rendőr felszólította, hogy igazolja magát. Mivel nem volt nála a személyazonossági igazolványa, megbilincselték és bekísérték a rendőrörsre.

Beszélgettem a barátommal, megkérdeztem, ha követte az ügyet, és a rendőrök felé mutatva a fejemmel a következőt mondtam: ’Láttad,  mit csináltak ezek a nyomorultak?’. A következő másodpercben az egyik rendőr már hozzám jött és kérte az irataimat. Mondtam neki, hogy nincs nálam irat” – mesélte el a fiatalember a DIGI 24-nek. 

A két fiatal a gyorsétterem előtt állt, amikor a rendőrök is kiléptek az ajtón majd egyikük a falnak lökte őt és torkon ragadta, a barátját pedig leteperték a földre.  Papuc azt állította, hogy a rendőrörs felé vezető úton is erőszakosan viselkedtek vele a rendőrök.

„Megbilincseltek, beültettek a rendőrkocsiba. A mellettem ülő rendőr ütlegelte az arcomat, a gyomromat” – mesélte még a fiatalember. 

Azt is elmondta, hogy jegyzőkönyvet is készítettek a rendőrök, ő azonban nem írta alá azt, mert egyetlen rendőr neve sem szerepelt rajta. Miután elengedték, a férfi a 112-es segélyhívószámot hívta. 

A Kolozs Megyei Rendőrfelőügyelőségből származó források szerint a három rendőr a közlekedésrendészet tagja. A történet a források szerint a következőképpen zajlott: a három rendőr bement a gyorsétkezdébe, hogy ételt vegyen magának, amikor Gabriel Papuc utánuk kiáltott, hogy „Szakadjon meg a beletek”. Ezt követően kérték a személyi igazolványát, és amikor megtudták, hogy nincs nála, felkérték, hogy kísérje be őket a rendőrszobára. Gabriel azonban agresszíven kezdett viselkedni, emiatt megbilincselték. 

„A férfire bírságot róttunk ki verbális sértés miatt, illetve figyelmeztetésben részesítettük az igazoltatás megtagadása miatt. A rendőrök immobilizálták a férfit. Ebben az ügyben mindeddig nem nyújtottak be a rendőrséghez panaszt rendőri visszaélésről” – mutat rá a Kolozs Megyei Rendőrfelőügyelőség szóvivője. 

Add comment