Ébredejetek! Ha a kolozsvári U meghal, az EGYETLEN vétkes Emil Boc lesz!

A kolozsvári U csak egy teher Emil Boc számára. Mindig is az volt. Bár az U szurkolótábora állandóan fenyegeti, az elöljáró nem habozott elmenni a CFR-meccsekre, feltenni a meggyszínű sálat a nyakába, részt venni a Pászkány Árpi által rendezett partikon, vagy szerelmes leveleket küldeni a Gruiába akkor, ahányszor csak a CFR hírét kelti Kolozsvárnak Európában.

Boc fél az U szurkolóitól, de nem annyira, hogy ez nagyon zavarja őt. Mi sem támasztja ezt alá jobban, mint az a tény, hogy a polgármesteri-klub vezetői „karrierje” alatt már kétszer ölte meg a kolozsvári U-t, és most sietősen léptekkel halad a harmadik temetésre.

Emlékeznek még a Toni Doboş korszakra?

2008. május 7. A kolozsvári CFR megnyerte az első bajnoki címét Kolozsvár régi stadionjában, az U pályáján. Egy nappal a mérkőzés előtt az U szurkolóinak „fanatikusai”, RJ Mircea Cenannal az élen rárontottak a Mészáros Alpár által edzett játékosokra. Azt követelték tőlük, hogy adják életüket a pályán. Az eredményt mindannyian tudjuk, a CFR nyert, miután Bilica kierőszakolt egy kétes 11-est. Mi több, az U-hoz közel álló források nem hivatalosan arra panaszkodtak akkoriban, hogy a polgármesteri hivatalhoz tartozó személyek azt üzenték nekik, annak érdekében, hogy a bajnoki cím ne Bukarestbe menjen, nincs más választásuk, mint veszíteni a CFR-rel szemben. Tudják, a mese, hogy Kolozsvárt Európa térképére kell helyezni. 

Az U Cluj abban az évben kiesett az első osztályból, bár megközelítőleg 5 millió eurós (óriási) büdzséje volt. A sajtó annak idején felháborodottan cikkezett arról, hogy Toni Doboş felesége Vertu telefonokat vásárolt magának a klub pénzén (közpénz). Ez volt az első alkalom, hogy az U a foci szempontjából meghalt. Egy katasztrófális, de Emil Boc által jóváhagyott menedzselés eredményeként, az U visszatért az alsóbb ligák mocsarába. Ez ugyanaz az Emil Boc volt, aki Pászkány Árpival puszilozott a különböző eseményeken, a nyilvánosság tudta nélkül. 

Emlékeznek még Florian Walterre?

Florian Walter mentette meg a kolozsvári U-t attól, hogy vissazessen a 3. osztályba. A bukaresti Walter, aki a Romprest tulajdonosa volt, otthagyta a Dinamot az U-ért. Álomévek következtek a szurkolók számára, a csapat évadról évadra jobb lett, egyenlő félként küzdött a rivális CFR ellen. Egy nap azonban a lufi kipukkadt, Walter távozott, a szurkolók pedig elküldték a francba. A szurkolók azonban nem vették figyelembe azt, hogy mi volt Walter távozásának igazi oka. A bukaresti üzletembernek, aki a hulladék-biznisz koronázatlan királya volt Munténiában, Emil Boc polgármester üzletet ajánlott. Amiről később „megfeledkezett”. Walter pedig fogta magát és elment. Azóta, sajnos már a másvilágra költözött. Emil Boc pedig itt maradt közöttünk, ostobán vigyorogva, folyamatosan hazudva.

A kolozsvári U újjászületésének terve – teljes bukás

Az U mindent újra kezdett hát (immár harmadszorra, Emil Boc figyelmes felügyelete alatt). A csapatnak sikerült a 4. osztályból feltornáznia magát a 2. osztályba, ott azonban leragadt. Érdekes módon, Emil Boc egyetlen lehetőséget sem hagyott ki, hogy ezzel büszkélkedjen, hangoztatva, hogy milyen sikeresen vitte be a csapatot az első osztályba és az Európa-ligába (szokásos módon most is előrevetítve olyan dolgokat, amelyek még nem történtek meg). Most azonban, hogy az évad már el van bukva, Emil Boc lépten-nyomon megtagadja az U-t. Klasszikus Boc-viselkedés.

A futballklub helyzete azonban drámai. A szurkolók kis táborokra bomlottak fel, a vezetőség szintén. Constantea és Irimieş egyik percben lemond, másik percben marad, majd azzal fenyegetőznek a különböző sajtótermékekben, „névtelenül”, hogy nélkülük a csapat teljesen tönkremegy, a szponzorok lelépnek. Az igazság azonban az, hogy ritkán látni ennyire hozzá nem értő vezetőséget egy fociklub élén. A kolozsvári U valószínűleg már csak hazajáró szellem lesz néhány év múlva. Ne feledjétek majd Emil Bocot akkor, amikor emiatt elkezditek lehúzni a csillagos eget.

Add comment