A dési polgármesteri hivatal 20 modern elektromos buszt vásárol. Morar Costan, más elöljárókkal ellentétben, nem dobja ki a pénzt az ablakon

A török Karsan gépjárműgyártó meggyőzte a dési polgámesteri hivatalt, hogy üzletet kössön vele. Konkrétan, a Dej24 portál szerint, a török vállalaté volt a legjobb ajánlat a polgármesteri hivatal által kiírt közbeszerzési eljárásra: 33,5 millió lej 20 autóbuszra. A vállalat 2020 nyaráig 20 eletromos buszt szállít a városházának.  

Egy egyszerű számítást végezve kiderül, hogy a dési polgármesteri hivatal körülbelül 300.000 eurót fizet egy buszért, tehát sokkal kevesebbet, mint a kolozsvári, vagy a tordai polgármesteri hivatal, amelyek több mint 500.000 eurót fizetnek darabjáért. Ez azt jelenti, hogy Désen, Kolozsvártól eltérően, létezik (még) egy hatékony menedzsment, és az állampolgárok pénzét nem hajítják ki az ablakon.

Most, őszintén, egy, a BMW-vel partnerségben, a BMW i3 modelljére gyártott Kasran Atak eletromos busz és a Mercedes elektromos busza között egyetlen különbség van: a nagyzolás. A Dej24 portál szerint a Karsan Atak autóbusznak 313 lóerős elektromos motorja van, a BMW által szállított 220 kWh-os akkumulátor pedig 300 kilométerig biztosít autonómiát.

Gyorstöltéssel az akkut 3 óra alatt lehet teljesen feltölteni. A busz 52 férőhelyes.

Add comment