Dan Tarcea megpróbálta pontra tenni a taxisokat, sikertelenül. Ők csak Emil Boc polgármesterrel tárgyalnak

Úgy tűnik, Dan Tarcea alpolgármester megharagudott a taxisofőrökre. Emil Boc helyettese megpróbálta pontra tenni őket egy rádióműsor keretében, azonban sikertelenül.

„Építő jellegű párbeszédünk volt, szerintem nem haragítottuk magunkra a taxisofőröket. A taxikat közszállítási eszköznek tekintik. De a személygépkocsira képez alternatívát, nem a tömegközlekedésre. Egy taxis naponta 10 személyautót vált ki a forgalomból, és ez figyelemreméltó. 2021-től kezdődően minden taxit felszerelnek POS terminállal, 2022-től pedig kötelező lesz legalább az Euro5-ös környezetvédelmi besorolású motor. Ez majdnem az egész taxiflotta lecserélését jelenti. Már régen meg kellett volna ezt tenni” – kezdet Tarcea beszédét.

Tehát, a taxikat a kolozsvári közszállítási vállalat, illetve a polgármesteri hivatal amolyan függelékének tekintik. Ebben az esetben nem kellene problémát jelentenie a városházának, hogy megfelelő körülményeket is biztosítson a taxisoknak. Hát ez bizony nincs így. Dan Tarcea elmagyarázta, miért NEM engedélyezik a taxisoknak, hogy a trolibuszsávon közlekedjenek, és miért NEM szabad emelniük a viteldíjat: „Ha van 7 autóbusz a sávon és még bemegy 10 taxi, dugók keletkeznek. Bonyolult lenne, hogy beengedjük a taxikat a buszsávra. Ami pedig a díjszabást illeti, valós érvekkel kellene előállniuk. Jelenleg van olyan, hogy  bizonyos időszakonként, nem találsz taxit, ami azt jelenti, hogy elég pénz kerestek és hazamennek. Nézzék meg Bukarestet, a díjszabásuk 1.79 lej/kilométer!”.

A Ziar de Cluj megkereste ez ügyben Ioan Pugnát, a Kolozsvári Taxisok Egyesületének egyik vezetőjét. Pugna nagyon elegáns módon nem volt hajlandó vitába bocsátkozni, és csak ennyit üzent: „Mi közvetlenül Emil Boc polgármesterrel úrral tárgyaltunk, nem érdekel, hogy mi a mondanivalója Dan Tarcea alpolgármesternek. Én is követtem a műsort, nem akarok további kommentárt hozzáfűzni a dologhoz”.

Add comment