A BT Aréna igazgatója: „Más települések gyűlölködői kötnek belénk, mert irigykednek a kolozsvári rendezvénydömpingre”

Isten őrízzen meg a kolozsvári politikai inkubátorban nevelődött politikusoktól. Ionuţ Rusut mindeddig csak a BT Arena felkent igazgatócskájaként ismerték, az elmúlt időszakban egyre gyakoribbá vált közszereplései azonban arra engednek következtetni, hogy köztisztviselői szerepre készül (az alpolgámesteri tisztség általában nem követel túl magas IQ-szintet).

2020 elején Rusu tett egy előrelépést karrierjében, a párt betolta őt egy rádióműsorba. Ez jó lehetőséget adott Rusunak, hogy átvegye Emil Boc megalomániás diskurzusát. Tudják, azt a Kolozsvár uber alles címűt. Megtudtuk tehát, hogy a decemberi megabukás a Kings on Ice produkcióval nem is volt valódi bukás, hanem inkább Kolozsvár ellen irányuló negatív propaganda, amelyet a város iránti irigységből más települések internet népe indított.

„Legyen világos, mi nem szervezünk művészeti eseményeket, csak lobbizunk annak érdekében, hogy Kolozsvárra jöjjenek. A Kings on Ice most nagy kudarc volt, de amint értesültem, a szervező visszaadta a jegyeket azoknak, akik nem mentek el az előadásra, és beperelte a kudarcért felelős magyarországi céget. Az emberek nem tudtak közvetlen módon belénk kötni, így más településekről elárasztották a netet azok a gyűlölködők, akik irigykednek a Kolozsvár által szervezett rendezvénydömpingre... A negatív reklám is reklám” – jelentette ki pöffeszkedve Kolozsvár jövendőbeli prominens politikusa.  

Valószínűleg jobb lenne, ha Ionuţ Rusu többet igazgatna és kevesebbet beszélne. Bár mindkét variáns elég nehéz helyzetbe hozza. Amint azt 2019 végén megírtuk, a számokat nézve végre elkönyvelhettük, hogy az új sportcsarnoknak sikerült nyereségesen zárnia az évet. Bár nevetséges nyereséggel, ha figyelembe vesszük, hogy „miénk Románia legmodernebb sportcsarnoka”. De csak a neve sportcsarnok, mivel a kolozsvári sport gyakorlatilag nem is létezik. Az egyetlen figyelemre méltó sportrendezvények a kolozsvári U kosárlabda csapatának a mérkőzései, illetve kétszer egy évben egy-egy Fed-kupa meccs, vagy női kézilabda mérkőzés. A polgármesteri hivatal pedig több százezer lejeket fizet eme események megszervezésére.

A többi esemény említésre sem méltó. A vásári hangulatú koncertek, amelyekre a `80-as és `90-es évek mára már kiöregedett előadói jönnek “énekelni” egyet, nem számítanak. Nagyon bizarr, hogy az illetékesek nem képesek igazi koncerteket szervezni, igaz külföldi művészekkel. Írják csak be a Google keresőjébe azt, hogy “László Papp Aréna Budapest”, és le fog esni az álluk, hogy milyen koncerteket szerveznek ott nap mint nap. Másoknál ugye lehet, minálunk azonban minden csak dísznek van, hogy jól mutasson a fotókon.

Add comment