Boc panoramikus kamerákkal is felszereli a helyi rendőröket, akik lassan kiborgokká válnak

A kolozsvári helyi rendőrség tagjai lépésről-lépésre valamiféle kiborgokká válnak, megfelelőek lesznek a 21. századi bevetésekre. A piaci kofák petrezselymét egyetlen pillantással kobozzák majd el, a bírságokat telepatikus úton róják ki, a tilosban parkoló gépkocsikat pedig titán karokkal fogják majd emelgetni.

Első lépésben a kolozsvári polgármesteri hivatal 250 Body Worn hordozható kamerát vásárolt. Ez a beruházás 335.000 lejbe került. A városháza most egy újabb beruházást készít elő a jövendőbeli kiborgok számára: 223.734 lejjel Body Worn Camera típúsú hordozható audió-videó felszerelést, gépkocsi kamerákat és panoramikus kamerákat akar vásárolni az ezekhez tartozó kiegészítőkkel együtt.

Emil Boc nemrég azt nyilatkozta, hogy ilyenformán akarja ellenőrzés alatt tartani a helyi rendőröket, hogy megakadályozza a visszaéléseket.

„A közrendészet és a forgalmi rendészet keretében dolgozó helyi rendőröket feleszereljük hordozható kamerával, amelyet egyenruhájukon fognak hordani, és ezzel rögzítik szolgálati tevékenységüket. A kamerákat a törvényes előírásoknak megfelelően fogják használni, tehát a személyes adatok védelmét betartva. A hordozható kamerák egyrészt megakadályozzák a potenciális hatalmi visszaéléseket a rendőrök részéről. A kamerák biztosítanak minket arról, hogy minden helyi rendőr a törvény előírásainak megfelelően jár el. Tehát az állampolgárt védjük, tiszteljük. Ugyanakkor azonban a kamerák a helyi rendőrség tagjait is védik az esetlegesen erőszakosan fellépő személyekkel szemben. Mindenki nyer tehát” – jelentette ki Boc.

Add comment