Boc helyi rendőrei új, nyolcszemélyes járművekben fognak járőrözni

Hány rendőrre van szükség, hogy kicseréljenek egy égőt: hatra – az egyik tartja az égőt a kezében, négyen forgatják az asztalt, az egyik pedig őrködik.

Erre az elvre támaszkodva Boc  7+1 személyes utasszállító járműveket vásárol a helyi rendőrségnek. Így, amikor bevetésre indulnak, nagyobb az esélye annak, hogy legalább egyikük tudja, mit kell csinálni.

Túllépve az ironián, a beszerzés célja az, hogy a helyi rendőrség összeszedje a város utcáiról a hajléktalanokat és bevigye őket az ideiglenes menedékhelyekre. Minthogy azonban ezek a személyek nem nagyon akarnak eme központokban maradni, az új kocsik egyfajta taxiként fognak majd működni a hajléktalanoknak. Luxus taxiként tulajdonképpen, figyelembe véve, hogy a két kisbusz megvásárlására 60.000 eurót utalt ki a városháza.

Emil Boc korábban minikamerákkal is felszerelte a helyi rendőrség tagjait, hogy mindennapi tevékenységüket monitorizálni lehessen. Ugyanakkor ezekkel az a cél, hogy megvédjék a rendőrség tagjait a kolozsváriak dühétől. Mindenesetre, eme kamerák jelenlétében a helyi rendőrségnek szépen kell majd viselkednie az utcákon összeszedett emberekkel, mivel tetteiket felügyelik.

Add comment