A Babeş-Bolyai Tudományegyetem felfüggeszti kurzusait. A diákoknak később be kell pótolniuk az órákat

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem Igazgatótanácsa az oktatás ideiglenes felfüggesztéséről döntött, felzárkózva a koronavírus terjedését megakadályozni hivatott kormányintézkedésekhez.  A diákoknak azonban később be kell pótolniuk az elmaradt órákat.

A kolozsvári Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem már február végén bejelentette, hogy az új koronavírus elterjedésének megelőzése érdekében felfüggeszti a kurzusokat, illetve az on-line platformokra költözteti azokat. Az ekkor hozott döntést a múlt héten hosszabbították meg további 14 nappal. Március 10-én, kedden a BBTE is hasonló intézkedéseket jelentett be: felfüggesztett oktatást és on-line kurzusokat.

„Az országos szinten a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében meghozott intézkedésekhez a Babeş-Bolyai Tudományegyetem is felzárkózik, és március 11-e és 22-e között felfüggeszti kurzusait. Az egyetem Igazgatótanácsának döntése értelmében felfüggesztenek minden olyan tevékenységet, amely gyülekezést feltételez, úgymint a kurzusokat, konferenciákat, könyvbemutatókat, előadásokat, műhelymunkákat, sportvetélkedőket” – tájékoztattak az egyetem képviselői.

Az egyetem vezetőségének döntése értelmében ahol erre lehetőség van, ott on-line kurzusokat tartanak, azaz az oktatás interneten keresztül zajlik majd, és amihez személyes jelenlét szükséges, azt a későbbiekben pótolják a tanárok és diákok.

A közigazgatási és kutatómunka azonban folytatódik az egyetemen.

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem ezzel az intézkedéssel felzárkózott az országos vészhelyzeti bizottság által hétfőn elfogadott intézkedés csomaghoz, amely a koronavírus elterjedését hivatott megakadályozni.

 

Add comment