Az amerikaiak DRÓNOKAT küldenek Aranyosgyéresre. Az MQ-9 Reaper modellt használták Szulejmáni iráni tábornok likvidálására is

Jó hír a románok számára. Vagy rossz, attól függően, hogy milyen szemszögből nézzük a dolgot. Az AEÁ MQ-9 Reaper drónokat küld az aranyosgyéresi 71-es légibázisra. Az umbrela-strategică.ro szerint a cél az, hogy „előmozdítsák a régióban a stabilitást és biztonságot és megerősítsék a kapcsolatot a NATO partnerekkel és más európai partnerekkel”.

Az 1850 kilométeres hatósugarú drónok a Fekete-tenger egész medencéjét le fogják fedni. A drón 15.240 méter magasságig tud felrepülni. „Az AEÁ és Románia folyamatosan együttműködik a regionális és globális biztonság érdekében. Ennek érdekében az AEÁ európai légiereje, MQ-9 Reaper típusú pilóta nélküli gépeket fog működtetni az aranyosgyéresi 71-es légibázison, hogy hozzájáruljon a régió stabilitásának megerősítéséhez és különböző gyakorlatokon vegyen részt a térségben” – áll az AEÁ európai és afrikai légierejének közleményében.

Az MQ-9 Reaper drón az amerikaiak által az utóbbi években használt legkényelmesebb fegyver. A drón meg tudja ölni, milliméteres pontossággal az amerikai nép bármely ellenségét, anélkül, hogy egy pilóta életét veszélyeztetné. Ahogyan az egy hónappal korábban történt, amikor egy MQ-9 Reaper drón megölte Kászim Szulejmáni iráni tábornokot.

Egy ilyen drón 16 millió dollárba kerül.

 

Add comment