9000 lejét szippantotta le az ING egy kolozsvári ügyfélének a meghibásodott bank automatánál! Dacára annak, hogy 48 órán belül vissza kellett volna kapnia a pénzt, eltel 4 nap, és nem történt semmi. „A vakációs pénzünk volt, és csúfot űztek belőlünk. Mi v

A Ziarul de Cluj beszámolt már a közelmúltban az ING banknál történt hasonló helyzetekről. Olyannyira megromlottak e bank szolgáltatásai, hogy az egész médiacsoportunk úgy döntött, lemond minden ING banknál nyitott számláról és kártyáról. Ilyen módon szándékozunk tiltakozni egy kretén eljárás és egy olyan bank ellen, amely számára az ügyfél pusztán egy szám, amely a lehető legtávolabb áll tőlük, amellyel minél embertelenebbül kell eljárni.

Íme egy újabb eset, akinek szenvedő alanya a kolozsvári Sorin T.:

„Tisztel szerkesztőség!

Az utóbbi időben az ING, amely ez idáig a hipszterek és kisvállalkozók kedvenc bankjának számított, az utóbbi időben egy kretén bankká változott, amellyel lehetetlenné vált a közreműködés. Két hónapja történt, hogy egy hozzátartozóm ugyanígy járt, mint ahogy én most, amit el szeretnék mesélni. Múlt csütörtökön, a Hajnal negyedbeli Pasteur utcában levő ING terminálnál, 16,40 órakor betettem 9000 lejt, a kártyámat feltöltendő, amivel szándékomban állt a családommal tervezett nyaralást kifizetni egy utazási irodánál. Fontos lett volna következő reggel fizetni, azért is gondoskodtam már előző este az összegről, hogy másnap nyugodtan tudjam intézni a dolgot.

Miután a pénzt betettem, a terminál elromlott. Nem első alkalom. Az ING bank automatái öregek és lassúak, lépten-nyomon felmondják a szolgálatot. Ezúttal, egyetlen dolog, amit sikerült megszereznem, egy kis papiros volt, amivel igazolni tudtam a betett összeget.

E puccos banknál, amint azt magáról az ING hiszi, az ügyfélkapcsolat fityinget sem ér. A kirendeltségeknél semmit sem tehetnek, csak ülnek és bambán bámulnak rád. A call-centernél, amit felhívtam, elértem annyit, hogy az összeg felét azonnal visszatérítették, és a hölgy, Luisa Ciobanu,  aki a panaszomat intézte, azt mondta, hogy 48 órán belül a többi pénzt is visszakapom. Hülyére idegesítettem magam.

De mit tehettem volna? Nem volt honnan kölcsönkérjek, hogy kifizessem a kirándulást, és türelmetlenül vártam a pénteket, hogy megkapjam a pénzem. De szó se róla! Hét végén semmi, mert ez a kretén bank nem dolgozik, tőlem pedig teljesen indokolatlanul elkobozta a pénzemet!

Az ING az utóbbi időben határtalan barátságtalansággal kezeli ügyfeleit. Bedumálják neked, hogy vidd hozzájuk a fizetésedet, vagy maradj ennél a szar banknál, „mert mindenki azt teszi”. De nem, akkor voltam hülye, mikor az ING bankhoz mentem, de elmegyek innen, „mert mindenki azt teszi”.

És minden barátomat megkérem, hogy ők is hagyják ott, menjenek más bankhoz.

Nagyon remélem, hogy leközlik levelem

Sorin”.

PS: Még 15 perc sem telt el a cikk megjelenése után, és utalták a pénzemet. :))

Add comment