26.000 euróba kerülnek a Besztercei út korszerűsítését beharangozó táblák és a sajtóközlemény

Összesen 122.100 lejt (26.000 euró) fog költeni a Kolozs Megyei Tanács a Besztercei út több szakaszának korszerűsítését érintő projekttel kapcsolatos tájékoztatási és hirdetési szolgáltatásokra. A projekt keretében felújítanák többek között a Kötelend – Bonchida, 1C jelzésű utat, amely az Electric Castle helyszínére vezet. A megyei tanács már kiírta a közbeszerzési hirdetést, és várja az ajánlatokat.

A tanács 36 ideiglenes hirdetőtáblát vásárol, amelyek a korszerűsítési munkálatokat hirdetik, emellett szervez egy sajtótájékoztatót és kiad egy sajtónyilatkozatot. Mindez 26.000 euróba kerül. A bejelentés értelmében a táblákat az illető útszakaszok mindkét végén el fogják helyezni. A sajtóközleményt a legnagyobb példányszámban megjelenő helyi/regionális lapban kell megjelentessék.

„A célkitűzések, illetve a projekt eredményeinek a bemutatására  sajtóközleményt kell kiadni a projekt utolsó hónapjában. (...) A sajtóközlemény tartalmát a hatóság szabja meg a sajtóorgánumnak. A színes sajtóközleményt a legnagyobb példányszámban megjelenő helyi/regionális lapban kell megjelentetni. Ha a lapnak eletronikus változata is van, ott is meg kell jelennie a közleménynek” – áll a tenderfüzetben.

A Besztercei út korszerűsítési projektjében benne foglaltatik az 5 kilométeres útszakasz is, amely Bonchidára vezet, az Electric Castle helyszínére.  A Kolozs Megyei Tanács évek óta ígérte, hogy megjavíttatja az útszakaszt. Alin Tişe, a megyei tanács elnöke 2017-ben azt nyilatkozta, hogy a DJ161 – DN16 – Kötelend – Bonchida – DN1G szakasz felújítása benne foglaltatik a Besztercei út korszerűsítési, európai alapokból finanszírozott projektjében.

„Az alapok kiutalása eme útszakasz korszerűsítésére nem csak célszerűtlen lenne, hanem törvénytelen is, mivel nem lehet hasonló munkálatokat elvégezni egy olyan úton, amely európai alapokból lesz korszerűsítve. Ezt a szakaszt nem lehet leaszfaltozni, mivel ez veszélyeztetné az európai pénzalapok megszerzését a Besztercei út felújítására, ami 83 kilométert tesz ki” – nyilatkozták korábban a megyei vezetőség képviselői.

Add comment