A 2014-es városrendezési terv szerint Szászfenest villamosjáratnak kellene összekötnie Kolozsvárral

Kolozsvár általános városrendezési terve (PUG), a 2014-es, amely jelenleg is érvényben  van, olyan „prioritásokat” tartalmaz, amelyek mintha legalábbis a 2114-es urbanisztikai tervből lennének kivéve.

Emil Boc polgármester futurista és fantáziadús ígéretei, amelyeket egyáltalán nem látszik megerősíteni a valóság, ott vannak a hivatalos tervekben, mintegy  emlékeztetve arra, amit meg kellene csinálni, de nem csinálták meg.

Idén ősszel a városháza versenytárgyalást hirdetett az általános városrendezési terv aktualizálására. A szerződés két évre szól, tehát 2021-ben lehetne egy új tervünk. Valószínűleg ugyanolyan tudományos-fantasztikus, mint a 2014-es, amely a következőképpen projektekkel akart javítani a város mobilitásán:

„Szászfenest elkerülő gyorsforgalmi út: összeköti az autópálya gyalui csomópontját a Grigorescu negyeddel; a projekt egy új Szamos-hidat is feltételez.

A Bányabükk – Apahida körgyűrűt, E60-as utat és az A3-as autópálya csürülyei szakaszát összekötő út, amely rávezetné az északról, Nagybánya, Beszterce, Dés irányából jövő forgalmat az autópályára.

A szelicsei út meghosszabbítása egészen az A3-as autópályáig (Csürülye közelében).

A villamos sínek meghosszabbítása Szászfenes felé az 1-es országúton, a Kálváriától kiindulva.

Városi, metropolisz-övezeti, regionális vasút, amely összeköti a szomszédos falvakat Kolozsvárral a már létező vasúti infrastruktúrát felhasználva. A vonatok Andrásházától egészen Désig közlekednének.

Átszállási (gépkocsi, vasút, repülő, kerékpár) csomópontok létesítése a vasúti útvonalon: Andrásházánál, Kisbácsban, a kolozsvári állomáson, a Clujana megállónál, az IRA-hídnál, a szamosfalvi repülőtérnél, Szamosszentmiklóson, Apahidán, Nemeszsukon, Désen.

Kerékpárutak kiépítési az egész város területén, hogy összefüggő hálózat jöjjön létre.

Mindeme „prioritásokból” mi valósult meg 5 év alatt? Ugyanaz, ami ezentúl is: vagyis semmi.

 

Add comment