2 kilométer aszfalt részben megoldaná a szászfenesi forgalmi dugót. A községháza 2020-ra halasztja a projektet

Miután Szászfenesen megnyílt a leányvári iskola, a forgalom nagyon nehézkes lett a környéken. Az ott lakók megoldásokat kerestek annak érdekében, hogy ne veszítsenek minden reggel több tucat percet a dugóban. Csúcsforgalom idején az Eroilor utca szomszédságában levő utcákban (Stejarului, Teilor, Porii, Fagului, stb.) áll a forgalom. Az iskola megnyitásával a közlekedés gyakorlatilag lehetetlenné vált a környéken.

A lakók követelték a polgármesteri hivataltól - és peticíót is kezdeményeztek -, hogy aszfaltozzanak le egy 2 kilométeres útszakaszt a Stejarului utca és a kolozstótfalui Főutca között.

„Az illető útszakasz leaszfaltozása könnyítene a forgalmon, és segítene a tömegközlekedésnek is azzal, hogy kevesebb lesz a gépkocsi a buszok útvonalán. Ezzel a tömegközlekedés vonzóbb alternatíva lesz, és ezzel is csökken a gépkocsik száma” – indokolják a peticíó kezdeményezői.

A polgárok már 3 hónapja benyújtották a peticíót, de a polgármesteri hivatal semmit nem tett ez irányban. Az állampolgárok szerint az illető útszakasz leaszfaltozását be lehetne foglalni a 2020-as büdzsébe.

A polgármesteri hivatalba beküldött kérdésünkre a következő válasz érkezett:

„A jövő évi költségvetés kidolgozásakor figyelembe vesszük a felvázolt dolgot. Minden beruházás esetén előbb bele kell foglalni a finanszírozást a büdzsébe, és ebben az esetben a 2020-as év költségvetéséről lehet szó” – írja válaszában a polgármesteri hivatal.

Más szóval, a szászfenesieknek még várniuk kell, amíg ez a projekt megvalósul. Addig nincs más választásuk, mint vesztegetni az időt a forgalomban. A déli körgyűrű sem készült még el, elmondhatjuk, hogy az infrastruktúra-projektek a község ingatlanpiaci fejlődésével fordított arányú sebességgel valósulnak meg.

Add comment